lauantai 31. tammikuuta 2015

Palaprojekti - kävelypuku 60-luvun tyyliin

Aloitin "palaprojektini" viime talvena talvitakeista. Halusin muutama vuosi sitten ruskeisiin nahkasaapikkaisiin sopivan talvihameen, joten ostin Eurokankaan penkomislaatikosta ruskeankirjavan villakangaspalan.

Kankaasta jäi kaappiin odottamaan vielä pieni "hihojen mentävä" pala, jonka yhdistin beessiin villakankaaseen. Beessi villakangas on peräisin Eurokankaan ns. kassitarjouksesta, jossa muovipussillinen palakankaita maksoi 10 euroa. Kassitarjouksen kankaille tuli hintaa vain n. 50 senttiä/metri. Myös asun vuorikangas on kassitarjouksen paloja. Napit löytyivät omasta nappilaatikosta, john ne ovat kulkeutuneet kirpputorilta. Tukikangas on hankittu tehtaanmyymälästä 1 euron metrihintaan, samoin hameen helman koristenauha 20 senttiä/metri.

Takin kaava on vanhasta Moda-lehdestä nro 5/08 malli 1C.

This a bit like "sixties style ladies suit" I made of two different kind of wool fabrics, the other one is plain beige and the other one patterned brown. Big old-fashioned buttons I found from a flea market.



Nahkasaapikkaat on ostettu Tullin kengän poistomyynnistä viime vuonna hintaan 40e, kaulaliina H&M ale 6e, Seppälän alen sukkahousut 4e ja nahkahansikkaat 5e. Näistä aineksista syntyi tämä ruskean-okransävyinen hiukan 60-luvun kävelypukua muistuttava asu.


Taas täytyy kehua ompelukoneeni (Quilt expression 4.0) napinläpeä. Ilman sitä näitä takkeja tuskin olisi tullut tehtyä... Suuret vanhanaikaiset napit löytyivät kirpputorilta.


keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pientä pipotuunausta

Facebookin extrakivan "Vaatteiden tuunaus"-ryhmän tammikuun haasteena on pipon tuunaus. Viime metreille jäi tämän haasteen toteutus, mutta tässä se nyt kuitenkin on. Villakankangastilkuista leikattuihin lehti- ja kukkakuvioihin kirjoin ompelukoneella koristeelliset reunat pörröistä neulelanganjämää hyödyntäen. Neulelanka kiinnitetään leikattujen osien reunoihin ompelukoneen siksakilla.

In this January my "Vaatteiden tuunaus"- Facebook groups fun challenge is "pimping a knit cap". I used basically the same technique as I used to decorate this coat and this skirt. Difference is that this knit cap decoration is removable so I can use it to decorate my hat, my coat and everything else I can think of. 


Kiinnitin osat toisiinsa käsin neulalla ja langalla. Kukan keskustan virkaa toimittaa vanhasta vaatteesta irroitettu nappi.



Koristekukan pohjaan kiinnitin rintakorupohjan, joten koristeen voi kiinnittää mihin haluaa.


Sen voi siis siirtää näppärästi piposta toiseen.



Vanha kymmenen markan huopahattukin näyttää ihan erilaiselta koristettuna.


Hyvin se sopii tähän armeijan sarkatakista tuunattuun takkiinkin, jonka taskuihin ja selkään käytin samantapaista koristelutekniikkaa. Takin tuunauksesta kertoilen tarkemmin tässä postauksessa, ja samantapaista tekniikkaa käytin myös tämän postauksen hameen koristelussa.


Tätä kukaa ommellessani en huomannut, että se muistuttaa vähän joulutähteä. Valokuvasta yhdennäköisyyden huomaa selvästi. Ehkä kukka löytää paikkansa vielä ensi jouluna vaikka kukka-asetelman koristeenakin...

maanantai 26. tammikuuta 2015

Ei kahta ilman kolmatta

Olen tässä vuoden aikana aloittanut kaksi aika vaativaa ja aikaa vievää harrastusta, bloggaamisen ja valokuvaamisen. Näiden kuvittelin riittävän vähäksi aikaa, kun bloggaamiseen liittyy vielä tämä vaatteiden suunnittelu, ompelu ja tuunailukin, puhumattakaan muista kädentöistä. Sitten sattuma puuttui taas peliin.

Olin ilmoittautumassa valokuvauksen jatkokurssille ja selailin työväenopiston esitettä, kun se vahingossa avautui taidetarjonnan kohdalle. Sieltä sitten silmäni osuivat ensimmäisenä kurssin "Myrkytöntä grafiikkaa"- kohdalle. Mitä ihmettä, onko sellaistakin olemassa? Pidän grafiikan töistä ja olen haaveillut grafiikan tekemisestä pitkään. Olin jo luopunut siitä haaveesta, koska keuhkoni, pääni ja silmäni eivät kestäisi niitä myrkkyjen ja kemikaalien katkuja. Minuutissa olin ilmoittautunut kurssille ja taas yksi haave on toteutumassa!

Heti ensimmäisillä tunneilla tuli selväksi, että en ole ongelmani kanssa todellakaan ainoa. Monet grafiikan harrastajat kärsivät samoista ongelmista kemikaaleihin liittyen. Useat ammattilaiset ovat sairastuneet ammattitautiin, osa jo opiskeluaikana. Sama ongelma näyttää olevan opiston öljyvärimaalareillakin. Onneksi on tämä myrkytön grafiikka vaihtoehtona. 

I have a new hobby! I decided to take "a nontoxic graphic arts" course. I have always wanted to try graphic arts but I am very sensitive to chemicals which are commonly used to make graphic art. So this course is a dream come true for me! I present my artworks to you later when they are ready...  


Myrkyttömässä grafiikassa laatta kaiverretaan pahville. Ainoa hajuhaitta syntyy pahvilaatan päällystämisestä etasolin ja sellakan seoksella. Tätä ei ole edes pakko tehdä, mutta käsitelty laatta on hiukan kestävämpi. Kuvassa on ensimmäinen harjoitustyöni. Kellertävä versio on painolaatta, jolla on painettu kuva valkoiselle syväpainopaperille. Tämä kuva on vasta pohja seuraavan tunnin jatkokäsittelylle. Lopputuloksesta tulee varmaan jonkinlainen "mixed media" -kuva. Yhdellä laatalla voi painaa kymmenkunta kuvaa.   


Kuvassa näkyvien tarvikkeiden lisäksi tarvitaan grafiikanprässi. Se sitookin grafiikan harrastamisen opistolle, sillä prässin hankkiminen on tilaa vievää ja järjettömän kallista. Joten jatkokurssia pukkaa taas syksyllä. Esittelen kurssin tuotokseni myöhemmin, jos kehtaan....

perjantai 23. tammikuuta 2015

Palaprojekti - kietaisupaita ja villakangashame

Alla olevan kietaisupuseron olen tehnyt kaapistani löytyneestä kangaspalasta. Kietaisupuseron materiaali on lämmintä ja paksua veluurineulosta Eurokankaan kassitarjouksesta hinta n. 50s/metri. Kiinnitys on sivusaumassa satiinisolmiamisnauhoilla.

This wrap shirt is made of warm and soft velour. Skirt is made of piece of black wool wich  I decorated with lace and flowers. 


Rintapielen koristekukan tein käsin tilkuista. Siinä on pohjana rintaneula, joten sen voi myös irroittaa.


Hame on mustan "Cocoon" - pakkastakin jämäpalasta tehty. Hameen helmaan olen kirjonut kukkasia jämälangoista ompelukonetta hyödyntäen. Olen ensin piirtänyt kukat kankaaseen kangasliidulla, ja sitten kiinnittänyt neulelangat viivoihin leveällä siksakilla.


Helman brodeerattu pitsinauha on ostettu kirpputorilta 50 sentillä. Hameeseen on tehty on vuori takin vuorin hukkapalasta. Sivusaumassa on vetoketju ja vyötärö on huoliteltu ripsinauhalla.


lauantai 17. tammikuuta 2015

Huopatakki ja neuleasusteet

Ostin muutama vuosi sitten Eurokankaasta huovutetun kankaan, koska materiaali oli vaan niin ihastuttava. Siinä on käsintehdyn materiaalin tuntua, ja se on minun tyyliseni, ja värikin natsaa. Ostin kangasta takkia varten kaksi metriä, ja ylimääräistä palaahan siitä sitten jäi muihin projekteihin. Takki ei lämpöä huokuvasta ulkonäöstään huolimatta ole mikään "pakkastakki", vaan sopii paremmin nollakeleille.

Huovutettu kangas 19.90/metri, yhteensä 39,80 euroa. Vuorikangas Eurokankaan kassitarjous 0,50/ metri. Duffelikiinnitys 0.20/kpl. Takin kaava Moda nro 5/08 malli 1C.

This very casual coat is made of felt. Long scarf and knit cap I knitted for myself and woolen stockings my mother kitted for me as a gift.    





Myssyn ja kaulahuivin olen itse neulonut Puro-langasta joitakin vuosia sitten. Luottomallini Alman jalassa olevat pitkävartiset sukat äitini on neulonut minulle lahjaksi. Sukkalankana on myös kaunis Puro-lanka. 



perjantai 16. tammikuuta 2015

Puolen vuoden vaatelöydöt

Vaikka blogini keskittyykin itse suunniteltuihin ja tehtyihin vaatteisiin sekä tuunattuihin vaatteisiin, olen ottanut tavakseni esitellä vaateostokseni hintoineen noin puolen vuoden välein, sillä en halua antaa virheellistä kuvaa lukijoille. En siis todellakaan tee kaikkea itse, vaikka paljon teenkin. 

Joskus vaatteiden ostaminen valmiina on järkevämpää niin ajan käytön kuin kustannustenkin takia. Tämä tietysti edellyttää sitä, ettei käytä paljoa aikaa shoppailuun, sillä siinä ollaan hyvin usein siinä tilanteessa, että ostoksilla kulutetun ajan olisi voinut käyttää tekemällä itselleen enemmän kivoja vaatteita kuin mitä niitä kaupasta on samassa ajassa löytynyt.

Shoppailufilosofiani on siis käyttää ostoksiin mahdollisimman vähän aikaa ja rahaa. Kalliita vaatteita minun ei yleensä kannata ostaa, sillä sitten voin tehdä vastaavan itse edullisemmin. Joskus tulee tietysti sellainen aarre vastaan josta kannattaa vähän maksaa, koska vastaavan tekeminen olisi lähes mahdotonta.

Kenkiin laitan vähän enemmän rahaa, sillä niitä en pysty itse tekemään. Vaate- ja kenkäostokset teen lähes poikkeuksetta alennusmyynneistä, koska siinä säästää selvää rahaa, usein säästän jopa 70% vaatteiden alkuperäisistä hinnoista. Olen siis se tyyppi, joka tonkii niitä Last chance- tankoja... Saatan myös jättää kivan vaatteen kauppaan ja odotella rauhassa sen hinnan laskua.


Tällaisia vaatteita ennen vuoden vaihtumista tuli ostettua:
Musta nahkatakki Seppälän outlet-myymälästä 70 eurolla. Beessi-mustakuvioinen Nanson mekko Anttilan alesta 50 eurolla.


Metsänvihreä biker-mallinen nahkarotsi Elloksen alesta 98 euroa. Vihreä-petrolikirjava mekko 12 euroa H&M alesta. Nahkatakit ovat olleet ostoslistalla ja "budjetoituna" jo monta vuotta, mutta sopivia ei ole tullut vastaan. Nyt sitten löytyi kaksi, ja vieläpä paljon niihin varattua rahasummaa edullisemmin. Nämä takit ovat siis nahkaa, ei tekonahkaa. Edellisen nahkatakin olen saanut mieheltäni synttärilahjaksi lähes 7 vuotta sitten. Nahkatakkeja käytän todella paljon.


Tumma lila jakku vajaamittaisilla hihoilla H&M ale 10 eurolla. Tuunattavaksi ostettu oranssi mekko Seppälän alesta 7 eurolla. Tämä jakku on mainio "dress up" tai "dress down"- vaate. Se käy farkkujen kanssa arkivaatteesta ja juhlavan mekon kanssa juhlavaatteesta. Alla olevan kuvan jakku toimii samoin.


Buklee-kankainen jakku H&M alesta 15 eurolla. Jakun alla on tuunattavaksi ostettu 7 euron musta mekko, joka on tismalleen sama malliltaan kuin ylempänä oleva oranssi mekko.


H&M:stä löytyi pitkä hulmuava mustavalkoinen paitapusero 25 eurolla.


Pitkä pitsitakki on H&M löytö ja se maksoi 15 euroa. Tällainen pitkä mekon päälle heitettävä musta pitsitakki on ollut myös hankintalistalla jo pari vuotta. Kävin jo katsomassa siihen kankaitakin, mutta kelvollinen pitsikangas oli melko hintavaa. Valkoista pitsiä (pitsiverhot) löysin kirpparilta, joten teen toisen vastaavan itse. Pitsitakin alla on Kappahlin jerseymekko, jossa on pitsinen läpinäkyvä yläosa. Se maksoi 29 euroa.


Nanson musta-valkoinen mekko löytyi Anttilasta 50 eurolla. Nanson mekkoja ostan silloin kun niitä edullisesti löytyy. Ne ovat suosikkivaatteitani ympäri vuoden, mekkoihminen kun olen.


Kappahlin alesta ostin kaksi musta-vihreäkuviollista saronkia, joista on tarkoitus tehdä mekko. Sarongit maksoivat yhteensä 10 euroa.


Tämä pitsipaita oli varsinainen hätäisen sovituksen tuloksena tehty virheostos. Virheostoksia minulle sattuu harvoin, mutta hätäilemällä sekin onnistuu. No, eiköhän siitä tuunaamalla jotain kelvollista saa aikaiseksi. Onneksi paita ei ollut kallis, se tarttui mukaan Gina Tricotista 10 eurolla.


Tämä kietaisuvaate on todellinen löytö! Olen aina pitänyt 2OR+ByYAT- merkin vaatteista, mutta ne ovat melko hintavia. Löysin tämän monikäyttöisen vaatteen syksyn Designtorilta, ja se maksoi vain 20 euroa. Normaalihinta oli 140 euroa. Tämä vaate toimii tunikana housujen kanssa ja mekkona sukkahousujen kanssa. Pitkähihainen paitakin käy kietaisuvaatteen alle. Ruskean ja okran sävyinen kuosi on kiva. Vaate näyttää paremmalta päällä kuin sovitusnuken päälle heitettynä.

Asusteita ostin tämän puolen vuoden aikana vähän, vain 2 paria vapaa-ajan kenkiä, jotka esittelin tässä postauksessa.

Nämä puolen vuoden vaateostokset maksoivat 428 euroa. Alkuvuoden aikana hankitut asusteet löytyvät täältä  ja vastaavana aikana ostetut vaatteet on esitelty täällä.

Yhteensä vaatteisiin ja asusteissin upposi rahaa vuonna 2014 siis n. 654 euroa. Tästä "budjetoituihin" vaatteisiin (saapikkaisiin, vapaa-ajan kenkiin, ulkoilutakkiin, nahkatakkeihin ja pitsitakkiin) meni rahaa n. 283 euroa ja heräteostoksiin 371 euroa.

Tänä vuonna meni yllättävän paljon rahaa heräteosoihin. Minulla on ollut viime vuosina ns. nollavuosia, jolloin en ole ostanut yhtään vaatetta. Tämän vuoden tilanteesta voi syyttää tai kiittää lamaa, sillä nyt on ollut paljon todella edullista ja kivaa vaatetta alennusmyynneissä tarjolla.

Näitä vaatteista voi myös päätellä mitä blogin puolella on vuonna 2015 tarjolla. Ainakin mekkojen tuunausta, valkoisen pitsitakin ompelua, pitsipaidan tuunausta ja mekon ompelua sarongeista.

tiistai 13. tammikuuta 2015

Kenkähullun tauluja

Tein tänä vuonna joululahjaksi kenkä- ja vaatehulluille tyttösille tällaisia "Kenkähullun tauluja". Käytin  "mixed media"- tekniikaa eli yhdistin puuväripiirustusta ja kollaasia. Tein taulut Ikean 53 cm x 43 cm kokoisiin muutaman euron RAM- kehyksiin. Nämä Ikean peruskehykset on helppo tuunata omannäköisekseen esim. maalaamalla tai spreijaamalla. Ne ovat myös todella kevyitä ja helppo ripustaa seinään kuin seinään. Kenkätaulun seinänä käytin vanhaa kultakoristeista tapettia ja lattiana Ikean kehyksen harmaata taustapaperia. Kenkä ja verhot on piirretty puuväreillä ihan perus piirustuspaperille. Ja koko hoito on koottu kasaan paperiliimalla.

I made these three different kind of "mixed media" pictures for girls who are crazy for shoes and clothes. I gave these pictures for them as a Christmas gift.

Materials: Drawing paper, colour pencils, glue, old wallpaper, IKEA  frame and  frames grey background  paper (floor in the pictures). 


Tarvikkeet: Puuvärit, liimaa, piirustuspaperia, vanhaa tapettia, kehys ja kehyksen taustapaperi, josta leikkasin harmaan lattian.




lauantai 10. tammikuuta 2015

Kierrätyshaaste - talvitakki naiselle armeijan sarkatakista

Uusi vuosi uudet haasteet! Aloitetaan tämän vuoden haasteet vauhdikkaasti "Helmoja ja hepeneitä"- blogin Kristan kierrätyshaasteella.

Ja täytyyhän haasteen tuntua myös vähän haasteelta. Tämä armeijan sarkatakki on seilannut kaapista toiseen ompeluhuoneessani jo lähes 10 vuotta. Välillä olen kaivanut sen esiin kuin tehdäkseni siitä jotakin, mutta muut projektit ovat ajaneet aina harmaan ja tylsän takin ohi. Nyt päätin tarttua härkää sarvista, kun kerran haasteeseen otetaan osaa...

My first challenge this year is "Helmoja ja hepeneitä"- blogs  recycling challenge. For this challenge I designed a feminine winter jacket of an old gray army jacket. All other materials I found from my closet and drawers. I just needed some yarns, buttons and pieces of wool fabrics. This jacket took hours and hours to make but cost me almost nothing. Making this jacket was really a lot of fun!      

Esimmäisenä armeijan vanhasta sarkatakista irroitetaan alaosa ja hihamansetit. Sen jälkeen hihoja kavennetaan ja takkia muokataan istuvammaksi vyötäröltä muotolaskoksin.

Mitään tarvikkeita ei kierrätyshaasteessa saanut hankkia uutena kaupasta, joten tässä muut 
materiaalit: Kaapista  kaivettuja villakangastilkkuja, jotka ovat jääneet jälkeen takkien, hameiden ym. ompelusta. Kuvassa on vain pieni osa tilkkusista...


Vanhoista vaatteista irrotetut epoletit ja kangaspäällysteiset napit. Epoletit leikkasin kahtia ja tein niistä vyölenkit takkiin.
 

Erilaisia jämälankoja kirjailujen tekemiseen.


Näillä materiaaleilla syntyi armeijan harmaasta sarkatakista värikäs talvitakki naiselle! Takkiin on tehty pitkä helma ja uudet "mansetit" erilaisista villakangastilkuista. 


Pitkä vyö on pujotettu epoleteista tehtyihin vyölenkkeihin.


Tähän takkiin uppoi työtunti jos toinenkin, mutta hauskaa takin tuunaaminen oli! Taisipa hommassa syntyä jopa jonkinlainen "flow". Olen ommellut jo nelisenkymmentä vuotta, joten innostumisen sijaan joskus iskee leipääntyminen... Siksipä tällaiset haasteet mukavuusalueen ulkopuolella ovat tervetullutta vaihtelua.


Etenkin koristekirjailujen tekeminen takin taskuihin ja selkään neulelangoilla ja tilkuilla oli hauskaa. Taskujen oksat tein kokonaan käsin neulalla ja langalla, sillä ompelukone ei mahdu taskuun.


Selän kirjailut tein ompelukoneella. Piirsin ensin oksat kangasliidulla takkiin ja kiinnitin tilkkulehdet nuppineuloilla paikoilleen oksien päihin. Sitten kiinnitin langat siksakilla kankaaseen vapaasti kädellä ohjaten.


Tällainen selän kirjailusta tuli. Tätä täytyy kokeilla muihinkin käsitöihin. 

tiistai 6. tammikuuta 2015

Palaprojekti- talvitakki kankaanpaloista

Olen pyrkinyt vajaan vuoden verran pienentämään paisunutta kangaspalavarastoani. Olen antanut urakalle nimeksi "palaprojekti". Nytkin monet bloggaajatoverit näyttävät vuoden vaihtumisen kunniaksi ryhtyvän vastaavalle "kangas- tai lankalaihikselle". Minä jatkan palaprojektiani, sillä kyllä tässä vielä savottaa riittää.

Tein tämän talvitakin palaprojektini alkumetreillä reilu vuosi sitten myöhään kevättalvella. Esittelin tämän jo silloin blogissani, mutta ajankohta oli liian myöhäinen talvitakeille, kun kiinnostus oli jo siirtynyt kevätvaatteisiin... Otetaan nyt sitten takki uudelleen uusien ja parempilaatuisten valokuvien kera esittelyyn.

Tein takin parista kaapista löytyneestä villakangaspalasta, joihin on huovutettu villalangoista hauska pinta. Nämä(kin) palat ovat löytyneet Eurokankaan palalaatikosta. Näistä paloista piti tulla talvihameita, mutta tulin siihen tulokseen, että kankaat olivat liian raskaita ja paksuja hameiksi. Vuoriksi takkiin laitoin lämpimän tikkikankaan. Tekoturkiskaulus ja hihansuut syntyivät siskoltani Tylliritarilta saadusta palasesta. Napit löytyivät omasta nappilaatikosta. Takin kaava on itse tehty. Taskut on piilotettu etukappaleiden pystyleikkaussaumaan.

This warm winter coat I made for myself last year just before winter turned to spring. All fabrics and materials I needed I found from my closet. I used pieces of different kind of wool fabrics. Fake fur I got from my sister, Tylliritari. Pattern of this coat I made myself . Pockets are hidden in seams. I decorated the hem of this coat with leaves, flowers and buttons.



"Huppunakin" toimivan tuubihuivin olen ommellut lämpimästä villaneuloksen hukkapalasta. Lämminvuoriset palmikkolapaset sain äidiltäni joululahjaksi ja ne ovat ensimmäistä kertaa kädessä.


Villakankaat: munakoiso 24,90e, vihertävä 8e. Tikkivuorikangas 14e, tukikangas 50s, tekoturkis ilmainen. Takin tarvikkeet yht. 47, 40 e.


Takinteko on siinä mielessä nyt varsin mukavaa, sillä ompelukoneessani on tasokas ja nopeatekoinen napinläpi. Jos kone tekee huonoja napinläpiä, takin ompelu menee varsinaiseksi tuhertamiseksi....


Koristelin takin helman vihertävän kankaan tilkuista tehdyillä kukilla ja lehdillä. Näin materiaalit yhdistyvät toisiinsa paremmin, kokonaisuus näyttää eheämmältä. Kukkien keskustoiksi laitoin nappilaatikosta löytyneitä joutonappeja. Tämä takki sai näyttää reilusti itsetehdyltä ja käsityömäiseltä.


Kirjavat metalliset napit löytyivät omasta nappilaatikostani. Laatikon napit ovat muilta saatuja, kirpputoreilta ja alennuslaatikoista haalittuja sekä vanhoista vaatteista talteen otettuja. En enää edes muista näiden nappien alkuperää....



torstai 1. tammikuuta 2015

Art Deco- iltapuku

Esitellään nyt uuden vuoden ja päättyneen juhlakauden kunniaksi tavallista juhlavampi asu.Tämä lähimetsässä kuvattu iltapuku jäljittelee "art deco"- tyyliä vapaamuotoisesti. Puvun päällikangas on tehty vanhasta verhosta, jonka löysin kirpputorilta eurolla vuosia sitten. Verhokankaana se on tosi ruma, liian romanttinen ja imelä, mutta sopii tyyliltään erinomaisesti koristeelliseksi iltapukumateriaaliksi. Vuorikangas sekä pääntietä ja kädenteitä somistava paljettinauha on Luhdan tehtaanmyymälästä ostettua ylijäämää. Vuorikangas maksoi 2 euroa/metri ja paljettinauha 20 senttiä/metri.

 This "art deco"- style evening dress I made of  an old curtain that I found from a flea market years ago. Inspiration for the flower decoration of the dress I found when I took photos of withering roses in autumn. This evening dress is made by following "zero waste" -philosophy, so nothing of the materials end up in "dustpin". All the tiny pieces of fabric is used to decorate this dress.


Puku on toteutettu ns. "zero waste" -periaateella, eli asun valmistamisesta ei ole jäänyt ollenkaan roskiin menevää jätettä muutamaa langanpätkää lukuunottamatta. Puvun koristeruusut on tehty kankaan leikkuussa jäljelle jääneistä tilkuista ja suikaleista. Ruusuihin olen ommellut somisteeksi lyhyitä helminauhoja vapaasti roikkumaan. 



Inspiraation pukua somistaviin ruusuihin sain näistä pakkasenpuremista kuihtuvista ruusuista, jotka olivat ihmeen kauniita.


Päällikankaan ja vuorin leikkuusta jääneet kolmion muotoiset palaset ompelin liehukkeiksi helmaan sivu-, etu- ja takasaumoihin. Näin helmasta tuli epäsymmetrinen, ja se sai lisää volyymiä. Loput verhokankaan suikaleet huolittelin huivipäärmeellä nauhoiksi, jotka liitin helman ruusuihin roikkumaan. Näin koko kangas tuli käytettyä hyödyksi!


Puvun sivusaumassa on piilovetoketju (hinta 60 senttiä). 


Yhteensä puvun materiaalit maksoivat noin 6 euroa. Käsityötä tässä puvussa oli melkoinen määrä ja työtunteja kului. Hinnaltaan edullisista (silti laadukkaista) materiaaleista huolimatta puvusta tulisi melko hintava jos työlle ruvettaisiin laskemaan hintaa...   


HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA KAIKILLE!