Juhlasta saa omaleimaisen suosimalla tunnelman luomisessa käsityötä ja tuunaamista kaikissa muodoissaan. Tämän vuoden juhlat, Suomi 100 vuotta itsenäisyyspäivä, joulu, uuden vuoden juhlat ja vielä loppiainenkin vietetään kotona. Parasta on tietenkin se, että kaikkea ei ole tarvinnut itse tehdä, vaan muutkin käsityötaitoiset ovat laittaneet kortensa kekoon. Juhlakoristelussa, kuten sisustuksessa yleensäkin, on minusta hyvä olla kerroksia, rakkaita muistoja ja käsitöitä eri vuosilta ja vuosikymmeniltä. Värikäs keijujoululiina on kuitenkin tänä vuonna ensimmäistä kertaa käytössä, sen olen ommellut Kangaspuoti Tylliritarin keijujoulukankaasta.
Laatikot ovat vielä uunissa, muttta kala-alkupalat odottavat syöjiä pöydässä. Kukka-asetelmassa on kivikukkia, joulutähti ja amaryllis. Sen olen tehnyt "Helpot ja ja nopeat kukka-asetelmat"- postauksen ohjeella, jonka jaoin muutama vuosi sitten.
Vanha valkoinen noin 20 vuotta vanha astiastomme alkoi olla jo niin naarmuinen, että olen alkanut viime aikoina kerätä meille Taika-astiastoa. Siitä on ollut tänä vuonna ennen joulua hyviä tarjouksia. Ostan astiat yleensä uutena, sillä käytettyjen ostaminen vaatisi minulta liikaa perehtymistä asiaan. Myös astioiden metsästäminen kirpputoreilta ja huutokaupoista tuntuu tällä hetkellä liian työläältä. Toki käytettynä hankkiminen säästäisi rahaa ja luontoa. Suurin syy tällä kertaa uuden suosimiseen on kuitenkin se, että vanhoissa astioissa saattaa olla todella paljon lyijyä ja kadmiumia, jopa 700-kertaisesti yli raja-arvojen. Esimerkiksi lasten käyttöön turvallisia nykystandardien mukaisia astioita valmistettiin vasta 90-luvulla, joten sitä vanhemmat retroastiat ovat lähinnä vain koristekäyttöön sopivia. Lisäksi astioiden naarmut keräävät tehokkaasti pöpöjä, joten pelaan tässä asiassa varman päälle. Mikäli tämä astia-asia kiinnostaa, niin Kuningaskuluttajan artikkeli löytyy tästä linkistä.
Itsenäisyyspäivän pöytälipun ja ikkunan lippuketjun on tehnyt meidän poika lapsena. Sinivalkoisten kynttilöiden ympärille lasilautasille laitoin Tigeristä ostettuja tekotimantteja valoa taittamaan.
Pakkanen on noussut ja laskenut vuoron perään, mutta siippa onnistui kuitenkin jäädyttämään pihaan muutamia hennon ohuita, mutta sitäkin kauniimpia jäälyhtyjä.
Rakensimme pojan kanssa pitkästä aikaa piparkakkutalon jouluksi. Taikinaa meni 1.5 kiloa ja ranskanpastilleja viisi askia. Lisäksi tarvittiin nonparelleja, sokerimassaa liimaamiseen ja tomusokeria lumeksi. Vaaleanpunaiset sienet talon pihassa ovat irtokarkkeja. Revontulet valokuviin tein värivaloilla ja lumiset nietokset valkoisella tyllikankaalla.
Metalliset sarvekkaat tuikkualustat on perheystävän ja Thaimaan matkatoverin käsin tekemät. Tunnelmallisimmat valokuvat otetaan pimeän tullen tuikkujen ja jouluvalojen loisteessa.
Viime jouluna saimme pikkusiskoltani lahjaksi hänen ompelemansa hienot Tilda- pähkinänsärkijähahmot, jotka löysivät tänä vuonna paikan ikkunalaudalta tuikkujen keskeltä. Verhojen enkelit ja sivupöydän valkoisen valopuun olen itse tehnyt.
Myös lipaston päällä oleva sininen valopuutaulu on pikkusiskoni tekemä. Taulun teko-ohjeita löytyy tästä linkistä. Lipaston olen itse tuunannut, ohjeet löytyvät tästä linkistä.
Näyttävän tuikkukynttilänjalan olen ostanut käsityöläisliikkeestä parikymmentä vuotta sitten. Tuunasin sitä ripustamalla siihen siimalla kirpputorilta löytämiäni lasikiekoja ja kristalleja. Romuista tehdyt kalastaja- ja golffaajahahmot on siippa on saanut syntymäpäivälahjaksi.
Onnellista Vuotta 2018 Kaikille!
Ihana posteus. Persoonallinen joulukoristelu teillä. Kaunista keijukangasta pitääkin hankkia pikkutytöt ja isommatkin varmasti tykkää. Hyvä vinkki vanhoista astioista, enpä tiennyt. Naarmuisia ja pikkasen lohjenneita astioita en käytä pöpöjen takia.
VastaaPoistaPipari talo on ihana!
Onnellista Uutta Vuotta 2018 teidänkin tupaan! <3
Kiitos Jatta! Keijupöytäliina on hieno, ei tarvitse aina olla enkeleitä tai tonttuja ;)
Poista