sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

"Sementtiä saappaissa"


Tässä taannoin ennen ylppärijuhlia piti korjata pari huonokuntoista ulkoporrasta etteivät vieraat satuta itseään. Tylliritari blogia pitävän pikkusiskoni Sinin kanssa huolsimme ompelukoneita ja leikkasimme kankaita, kun samaan aikaan meidän siippamme korjasivat portaita. Ylijäänyt betoni kaadettiin minun vanhoihin saappaisiini. Rasvasin ensin saappaat vaseliinilla sisäpuolelta, jotta betoni ei tarttuisi niihin kiinni. Yläosaan painettiin vielä ulkopinnaltaan rasvatut muovipurkit joiden sisään laitettiin kiviä painoksi. 


Kuivuneisiin saappaisiin liimasin Erikeeperillä ylijäämämauhaa koristeeksi. Orvokkiteline on talvinen ulkotulijalusta nyt kesäisessä käytössä :) Kivet olen sujauttanut narupusseihin, joissa on ollut mm. Ikeasta ja Tokmannilta ostettuja koristepalloja, -lasikiviä ja -simpukoita.


Betoniin painetuista muovipurkeista tuli juuri sopivat kolot tuikuille. Nämä saappaat jäävät myös talvikoristeiksi, jolloin tukkujen tuoma valo pääsee oikeuksiinsa.


Töiden jälkeen menimme pitsalle legendaariseen Pitseria Napoliin. Aivan sama minkä pitsan listalta tilaa, kaikki ne ovat suussa sulavan herkullisia.


Vatsat täynnä suuntasimme "Tampereen uudelle katolle" Tornihotellin huipulle.


Tällaiset olivat näkymät pilvisenä päivänä Tornihotellin terassilta.Tornihotellin huipulla on naistenhuoneessa upea kattokruunu.


14 kommenttia:

 1. Ihanat sementtisaappaat! Ja mitä työpäivän jälkeen, voi ihanuus!! Kivaa teillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Työn jälkeen on hyvä vällill'ä palkita itseään :)

   Poista
 2. Mahtavat saappat ja hienosti olet somistanut ne:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Pitsi olisi ollut myös kiva somiste, ehkä sitten seuraaviin...

   Poista
 3. Betonisaappaat on niin kivoja! Sinä olet kyllä kivasti koristanut ne! Jouduitko leikkaamaan saappaat kappaleiksi irrotusvaiheessa? Olen yhdet saappaat tehnyt ja ne jouduin leikkaamaan ihan pieneksi silpuksi kun eivät irronneet muuten. Käytin saappaiden voiteluun ihan ruokaöljyä.. Toiset käytöstä poistetut lasten saappaat odottavat betonilla täyttämistä kunhan vain ehtisi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Mies joutui leikkaamaan saappaat kokonaan auki edestä terävällä mattoveitsellä :)

   Poista
 4. Nauhat antaa kivan ilmeen betonisaappaille, ihana asetelma kaikkineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna MI! Tykkään itsekin asetelmasta, vaikka se on tuommoinen nopea "kasaus".

   Poista
 5. Tosi upeat saappaat ja nuo narukivet, minäkin haluan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Betoni on aika työläs sekoitettava, mutta jos saa materiaalin noin valmiina, niin helppo nakki tuollaiset saappaat :)

   Poista
 6. Noistahan tuli kivat "huopikkaat". Sopivat kyllä oikein hyvin talveenkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...