lauantai 10. lokakuuta 2015

Housuista hameita

Housujen muuntaminen hameeksi on oikea tuunausklassikko. Tässä muutama tällainen tuunausvinkki vuosien varrelta.

1. Ukkohousuista asialliseksi laskoshameeksi: Housut katkaistaan haarakoukun yläpuolelta. Lahkeet puolitetaan n. polven kohdalta ja avataan haarasaumasta. Puolikkaat yhdistetään etu- ja takahelmaksi, ylimääräisestä leveydestä muodostetaan laskokset. Lahkeiden ylimääräiset saumat on piilotettu laskosten pohjaan.

2. Puuvillahousuista rennoksi hameeksi: Housut katkaistaan haarakoukkun yläpuolelta. Helmaan rypytetään housukankaaseen sointuvaa puuvillakangasta, joka on valmiiksi kutistettu. Tähän versioon olen vielä lisännyt toisesta kankaasta leikattuja maatuska-aplikaatioita ja palloja.

3. Farkuista farkkuhameeksi: Tämä malli on jo sellainen tuunausklassikko, että tällaisia hameita tikattuinen haarakoukkuineen myydään kaupoissa valmiinakin! Tässä tuunauksessa siis housujen sisäsauma puretaan, lahkeet katkaistaan sopivaan hamemittaan ja hukkapalasta leikataan sopiva kolmio leventämään helmaa. Haarakoukut tikataan päällekkäin edestä ja takaa.

4. Mustista shortseista rokkihameeksi: Tässä shortsien haarat on purettu ja tikattu päällekkäin. Helma on tehty neliskulmaisesta kankaasta, jonka keskelle on leikattu pyöreä reikä. Helma on rypytetty reiän reunasta shortsiosaan sopivaksi.

Vyöstä muodostuva vyötärökaitale oli shortseissa valmiina.

20 kommenttia:

 1. Kivoja tuunauksia,varsinkun tuo rockhame on täysi kymppi<3!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Toiset aina onnistuu paremmin kuin toiset:)

   Poista
 3. Hienoja jokainen hame. Viimeinen on kyllä silmään pistävän hieno :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kyllä hurmaavia hameita! Varsinkin kakkonen, ihanan persoonallinen :)

  VastaaPoista
 5. Hianoja! Maatuskat ovat todella söpöjä! Mistä sait ne? Minulla on muutama tuunattu farkkuhame kaapissa, kun rikkinäisiä haaroja on korjattu liian monta kertaa ja käyttöä olen kuitenkin halunnut jatkaa. Ovatko kaikki hameet sinulla käytössä vai muille tehtyjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kurvillinen! Maatuskakangas on muistaakseni Eurokankaasta muutama vuosi sitten ostettu, ei taida löytyä enään...Kaikki on tehty omaan käyttöön, tosin jokunen on ollut aika vähällä käytöllä ;)

   Poista
 6. Siinäpäs on housu jos toinenkin saanut uuden hienon ilmeen! Rokkihame on minun suosikki näistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Rokkihame näyttää olevan aika monen suosikki :)

   Poista
 7. Kiinnostavan näköisiä nämä hameet:) Tuollaista laskoshametta voisi ollakin kiinnostava kokeilla itsekin tehdä. Näistä sun hameista mun suosikkeja on juuri tuo laskoshame ja sitten tuo rokkihame.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housuista kun kuluu aina joskus haarat, niin tämmöisestä housusta saa vielä ihan priiman hameen :)

   Poista
 8. Tosiaan hurmaavia hameideoita. Rokkihame ois niin mun juttu, ainaskin sieluni sopukoissa kuulen semmoista supinaa. Yksi pitkä duunattu farkkuhame minulla on, semmoinen hyvin, hyvin tavanomainen, mukava käytössä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Rokkihame taitaa kerätä parhaan pistesaaliin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...