perjantai 29. tammikuuta 2016

Herkkä pitsipaita ja pitkä tyllihame


Valokuvauksessa kameran säädöillä voi leikkiä loputtomasti. Otin ompelemastani valkoisesta pitsipaidasta ja mustasta tyllihameesta "taidekuvia" säätämällä kameran asetukset tarkoituksella pieleen. Halutun lopputuloksen saamiseksi täytyy tietenkin osata myös ne kameran oikeat säädöt. Alma sopii malliksi tällaiseen kuvaukseen oikein hyvin.


Paita on ommeltu tavallisesta ohuesta puuvillakankaasta. Pitsinen irtokaulus on muistaakseni ostettu kirpputorilta. Sen kuuluisi olla sidottuna kaulan ympärille,  mutta ompelin sen vain paidan etupuolelle v-pääntien reunaan.


Hihansuihin käytin pätkän kauluksen kanssa samanoloista organzapohjaista leveää pitsiä. Pitsiä ostin aikoinaan kymmenkunta metriä ompelutarvikeliikkeen loppuunmyynnistä. Sen hinta oli silloin markka-aikana huikeat 1 markka/metri.


Jotta vaatteiden yksityiskohdat näkyisivät selvästi, otin muutaman kuvan parvekkeella ihan oikeilla säädöillä. Kuvauspäivänä  oli niin kipakka pakkanen, että oli hyvä päästä välillä lämmittelemään sormia nopeasti oven toiselle puolelle. 


Paidan miehustaan aplikoin pitsikankaasta leikatun kuvion. Irtokauluksen nauhat sidoin rusetille kuvion päälle koristeeksi.


Mustan ja valkoisen vaatetuksen kuvaaminen yhtäaikaa lumen keskellä on todella haastavaa. Mustan hameen yksityiskohtia ei vain saanut kuviin näkyviin, joten ne oli kuvattava erikseen. Nilkkapituinen hame on ommeltu paksusta satiinista, jonka päällä on tyllikerros. Hame on vyötäröltä tyköistuva ja se levenee hieman helmaa kohti. Vyötäröllä on ripsinauha ja sivusaumassa vetoketju. Tyllihameeseen ompelin tyllikukkia, joiden keskustassa on suurikokoisia mustia höyheniä.


Tyllin yksityikohdat sai näkyviin kun veti satiinialushameen ylös ja levitti tyllihameen lumen päälle.


12 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen lopputulos!
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kaunista ja herkkää...Talvikuningatar.

    VastaaPoista
  3. Ihana maalauksellisuus tuossa toisessa kuvassa! Hauskat tylliryttyset hameessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Epäonninen puutarhuri! Minäkin pidän kuvan maalauksellisuudesta. Valokuvat kun ovat nykyään yleensä melko teräviä :)

      Poista
  4. Upea asu, kauniin herkkä, kuten muutkin ovat sanoneet. Taidevalokuvia on aina hauska katsoa. Niissä on aina oma mielenkiintoisuutensa, kun pääsee miettimään enemmän, mitä kuvaaja on halunnut kuvalla kertoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Taidevalokuvia on myös hauska ottaa, ne kun tuppaavat usein epäonnistumaan ;) Siinä on sitä haastetta.

      Poista
  5. Pusero ja hame ovatkin todella kauniit! Onkin välillä kiva kokeilla jotain muuta; nuokin ylimmät kuvat tuovat kuviin ihan omanlaisensa tunnelman:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Metsäntyttö! Joskus on hyvä yhdistää tekemiseen vähän leikkiä ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...