keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Huhtikuun värihaaste - Vihreän sävyt

Tähän asti Hommahuone- blogin kuukausittain vaihtuva värihaaste on ollut enemmän ja vähemmän haastava, sillä olen pyrkinyt löytämään sopivat kankaat kaappini syövereistä, sen runsaista kangasvarannoista. Juttu on kuitenkin niin, että kaappiin on valikoitunut enimmäkseen tietenkin suosikkivärejäni. Huhtikuun vihreä haaste ei siis kankaiden puolesta tuntunut haasteelta ollenkaan, vihreä kun on lempivärini. Haastetta tehtävään toi siis lähinnä valinnan teko runsaista vaihtoehdoista, lisäksi sitkeä flunssa söi innostuksen ompeluun. Viime tinkaan tämä osallistuminen sitten jäikin. Parempi myöntää heti, että yksi haasteeseen mukaan tarkoitettu mekko jäi keskeneräisenä ompelupöydälle lojumaan.


Pari vihertävää vaatetta nyt sain kuitenkin valmiiksi. Ponchovillitys alkoi jo viime kesänä ja kauppojen valikoimissa se näyttää jatkavan vielä tulevanakin kesänä. Ompelin tämän yksinkertaisen ponchon käsinvärjätystä Jokipiin pellavasta. Näitä eri sävyisiksi värjättyjä vihreitä pellavapaloja kaapissani riittää...


Poncho on ommeltu kahdesta neliöstä. Neliön kulmat muodostavat pääntiellä hauskan kauluslerpakkeen eteen ja taakse. 


Ulkona vihmoo taivaan täydeltä räntää, joten äitini minulle neulomat pitkävartiset vihreän sävyiset villasukat ovat oiva asuste ponchon seuraksi. Varsinkin näin flunssaisena...


Lisäksi ompelin kevyen trikoomekon kesää odottelemaan. Tässä kuosissa on ruskean ja valkoisen lisäksi huikea määrä eri vihreän sävyjä mintusta ja petroolista metsän ja ruohon sävyihin. Vihreän sävyissä en ole kranttu, kaikki menee kunhan se on vihreää :D Kaavana käytin Burda- lehden 2013/2 mekon kaavaa nro 114. Kaavassa on jännä kahteen suuntaan kulkeva poimutus miehustassa. Pääntiellä on alavara.


Helma ja hihansuut ovat jälleen huoliteltu tiheällä siksakilla venyttämällä samalla materiaalia, jolloin syntyy aaltomainen reuna. Trikoopala ei olisi enää käännösvaroihin riittänytkään. Vaikka yksi vihreä pitsimekko jäikin "vähän vaiheeseen", olen silti tyytyväinen. Kaksi kangaspalaa siirtyi jälleen vaatekaapin puolelle.

20 kommenttia:

  1. Ai että mitä ihanuuksia <3 Tykkään todella paljon tuosta mekosta.

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita jälleen. Tuo trikoomekon mieehusta näyttää erityisen kivalta!

    VastaaPoista
  3. Kauniita tyylikkäitä vaatteita. Poncho on malliltaan mainio, menee to do listalle. Suloiset sukat on äitisi kutonut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jatta! Poncho on lisäksi vielä helppo tehdä, ja onnistuu monesta eri materiaalista :)

      Poista
  4. Tuo poncho on kesälläkin mukava veetäistä käsivarsille, kun on pellavaa. Noita villasukkiasi myös ihastelin, ovat kauniit ja mukavat:) Ja mekko sitten. Siinä näyttäisi menneen kaikki kohdilleen, eli kangas on minusta monenlaiseen menoon sopiva ja malli on tosi kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Metsäntyttö! Toivottavasti tulee niin lämmin kesä ettei tuota ponchoa vahvempaa vaatetta peitoksi tarvitsekaan ;)

      Poista
  5. Minullakin oli jossain vaiheessa tuon tyylinen pellavaviitta. Pidin sitä ihan hirveästi raskausaikoina, sitten ompelin sen mekoksi kuopukselle :). Minulla menee vihreät kaudet syklittäin, välillä on ollut paljonkin, mutta nyt ei juurikaan.Kauniita ompeluksia!

    VastaaPoista
  6. Poncho on todella kätevä ja hyvä vaan että villitys jatkuu..Upeita luomuksia olet taiteillut! Vireä menee aina :)

    VastaaPoista
  7. Oi vitsi kuinka tykkään tuosta ponchosta! Kivan näköinen on mekkokin :)

    VastaaPoista
  8. Aaa, vihreä poncho! Minullakin taitaa olla sellainen kaapissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiveleppa esiin ja ota käyttöön, se on nyt huippumuodikas ;)

      Poista
  9. Kaunis poncho! Ja pellava, oi ihanuutta! Minulla onkin hommattuna kesäompeluihin muutama pellakangas, kun osaisi päättää vielä mitä yksityiskohtia ja tekniikoita haluaisin niihin kokeilla..Ja tosiaan, viimeksi kun kävin vaateostoksilla, laitoin merkille nuo ponchot! Kaunis myös tuo trikoomekko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Pellava on niin kaunis kangas, siinä värit hohtavat :)

      Poista
  10. Pellava on minunkin suosikkejani varsinkin kesällä! Ponchossa on todella kaunis sävy, minulla taitaa olla aika samansävyistä pellavaa kaapissa :). Kaunis on trikoomekkokin, istuu ihan täydellisesti sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Pellavaan värit onnistuvat yleensä, niihin tulee kaunis hohto :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...