lauantai 21. toukokuuta 2016

Toukokuun haaste - Kevään kaunein asu

Vaapula- blogin kevään haasteista viimeinen eli toukokuun haaste laittoi miettimään kevään kauneimman asun olemusta. Väkisinkin minulle tuli mieleen keväiset juhlat: häät, rippijuhlat, valmistujaiset ja ylioppilasjuhlat. Niitä on meille tänäkin keväänä ja kesänä luvassa, joten ompelin ja asustin itselleni juhla-asun tuleviin juhliin. Kangaskaappini kätki sisäänsä tähän tarkoitukseen sopivan inspiroivan akvarellimaisen silkkisifongin palan, jonka siippani toi minulle tuliaisiksi vuosia sitten.


Palasta sommittelin ilman kaavaa suikalemaisista kaitaleista muodostuvan hulmuhelmaisen takin. Tästä materiaalista oli suorastaan pakko tehdä jotain ilmavaa ja kevyttä. Takkimaiseen vaatteeseen päädyin mekon sijaan siksi, että se on monikäyttöisempi. Sen voi pukea vaikka housujen seuraksi.




Sifonkitakin kuosissa on niin paljon sävyjä, että se sopii yllättävän monien vaatteiden seuraksi. Ensin laitoin alle mustan lyhyen mekon, mutta tunsin sääreni kovin paljaiksi. Tuulikin aika kylmästi. Vaihdoin alle pitemmän hameen ja mustan topin.


Takissa on paljon liehukkeita ja pitkiä halkoita ja se liikkuu kauniisti kävellessä ja tuulen puhaltaessa.


Takin pääntie on huoliteltu organzanauhalla, joka jatkuu solmiamisnauhoiksi. Sifonkikaitaleiden reunat on huoliteltu tiheällä siksakilla, ja ne on ommeltu yhteen jättäen "saumanvarat" oikealle puolelle. Tämä ratkaisu saa vaatteen näyttämään keijukaismaiselta.


Käytin kuvauksissa näitä käsityömessuilta ostamiani harjatusta alumiinista tehtyjä korvakoruja, vaikkei ne nyt kuvissa näykkään. Tekijä on kotimainen, mutta nimi ei nyt tule mieleen... Kauniit ja reilusta koostaan huolimatta kevyet korvakorut.


Nämä moniväriset näyttävät korakorut kävisivät myös asuun. Kaikkia näitä sävyjä kun löytyy sifongistakin:)


Harmaat korkokengät vihreillä somisteilla ostin itselleni pukeutumisneuvojan valmistujaislahjaksi vuosia sitten Your Face alesta 75 eurolla. Vihreät timanttimaiset korvakorut kävisivät myös asuun, ne ovat Tallipihan torilöytö n. kymmenen vuoden takaa. Sokokselta ostettu Gill & Gonda (70 euroa) laukku on esiintynyt blogissani aikaisemminkin "Puolen vuoden vaatelöydöt" -postauksen yhteydessä.


PUKEUTUMISNEUVOJAN VINKKI: Yläkuvien mekko oli tämän sifonkitakin kanssa hiukan liian lyhyt ja alakuvien musta hame liian pitkä. Polveen tai juuri sen yläpuolelle ylettyvä vaate takin alla olisi pukevin. Liehukkeet näyttävät parhaimmilta ja kevyimmiltä kun ne hulmuavat ihoa vasten. Lyhyt mekko näytää kuvissa paremmalta, mutta sen kanssa pitäisi myös istua. Istumista kannattaa oikeasti kokeilla ennen juhlia, jos se tuntuu ja näyttää epämukavalta, niin valitse yllesi jotain hiukan pidempää. Tällainen väljä vaate kannattaa jättä hiukan edestä auki, kuten yläkuvissa. Eteen muodostuva pystylinja luo hoikentavan vaikutelman. Tiukasti kiinni vedettynä se näyttää säkkimäiseltä ja tukevoittaa vartaloa. Housujen kanssa tätä vaatetta täytyy kokeilla myöhemmin.

20 kommenttia:

  1. Todella kaunis liehukkeinen! Toimii monessa menossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Toivottavasti tällä vaatteella on paljon käyttöä :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Minnas! Niin sinäkin, varsinkin tuota sisustus ja remonttipuolta :)

      Poista
  3. Upea luomus! Housujen kanssa minä tykkäisin enemmän,sellaiset suoralahkeiset mutta kapeat ja mustat tai harmaat,ruskeatkin.En ole hameihmisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther! Housujen kanssa täytyy tosiaan vielä testata :)

      Poista
  4. Hauska takki, perhosmainen:) Ja nuo korvakorut on muuten kauniit, siis kummatkin. Ja tykkään myös kenkien ja laukun mallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Metsäntyttö! Tykkään valita erilaisia asusteita vaatteisiin :)

      Poista
  5. Ihan sinun näköinen vaate. Sävyt kankaassa on aivan upeat, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana kangas, niin maalauksellinen. Takin malli on ihan omiaan keveälle kankaalle. Aivan sinun näköisesi vaate todellakin :). Hyvää kesää ja mukavia tulevia juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Manda! Maalauksellinen on juuri kuvaava sana tälle materiaalille. Kyllä ne miehetkin onnistuu joskus kangasostoksilla.

      Poista
  7. Kaunis ja ihana kangas! Tuulessa liehuva helma tuo juhlan tuntua, taidanpa kokeilla tulevaan juhlamekkooni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Unelmallinen! Totta, hulmuava helma tuo jotenkin ylellisen ja juhlavan mielen ;)

      Poista
  8. Upea takki. Liehukkeet, materiaali, väri ja malli kohtaavat toisensa herkän kauniilla, aikuismaisella tavalla. Valitsemasi asusteet sopivat takkiin täydellisesti. Kaunista on :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! Asusteiden valinta on aina hauskaa, joskin päätöksenteko eri vaihtoehdoista ei niinkään ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...