tiistai 20. kesäkuuta 2017

Grafiikkaa - "Kesäsade"


En nyt yritä tässä mitenkään tulevan juhannuksen säitä manailla näillä "Kesäsade"- nimisen grafiikantyösarjan otoksilla.  No, sääennusteet ovat jo muutenkin huonoja kelejä keskiyön juhlan ajaksi lupailleet. Sisätiloissa taidetaan tulevakin juhannus viettää...


Näissä myrkyttömän kartonkigrafiikan töissä on yhdistetty montaa eri tekniikkaa, mm. kopiografiikkaa ja koho- ja syväpainoa. Varsinaista kaiverrettua laattaa näissä töissä ei ole ollenkaan. Kroonisen peukalontyven jännetuppitulehduksen vuoksi kaivertaminen ei olisi oikein onnistunutkaan. Sen sijaan laattoina ovat toimineet kasvit ja höyhenet.


Onneksi jännetuppitulehdus iski vasta parin vuoden grafiikan harrastamisen jälkeen. Jos se olisi alkanut vaivaamaan alkuvaiheessa, olisin varmaan lopettanut harrastuksen siihen. Silloin nimittäin olin vielä siinä luulossa, että ei tämä homma ilman raskasta kaivertamista onnistu. Ajan myötä tämä tekniikka on kuitenkin osoittautunut olevan mahdollisuuksia täynnä.

8 kommenttia:

 1. Hauskan kesäinen kuva. Tykkään varsinkin tuosta ensimmäisestä. Onneksi harrastuksesi onnistuu kipeästä kädestä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Harvat onnistuvat kipeällä kädellä muuta tämä onneksi sujuu :)

   Poista
 2. Kauniita. Minunkin suosikki on tuo ensimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli L! Ensimmäisessä on eniten väriä ja kontrastia :)

   Poista
 3. Nämä on kyllä tosi kauniita töitä kaikki! :)

  VastaaPoista
 4. Voi hitsi, noin ihanaa tekniikkaa minäkin haluaisin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Tämä tekniikka vaatii sen prässin, joten ei oikein onnistu kuin sopivassa grafiikanryhmässä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...