sunnuntai 27. elokuuta 2017

Saariston rengastie, Kustavi, Velkuanmaa ja Turku

Emme ole pitkiin aikoihin haikailleet kesälomallamme etelän lämpöön. Viimeisin reissu Venetsiaan elokuussa nelisen vuotta sitten osoitti, että kuumat helteet eivät ole meitä varten. Reissu oli muuten antoisa, mutta enemmän siitä olisi saanut irti ilman auringonpistosta. Suomen kesä on lämpötiloiltaan ja säiltään loistava lomanviettoon, jopa kuluneena viileänä kesänä. Tämän seikan on huomannut myös muut, sillä parina viimesenä kesänä turistivirta Välimeren maista meille päin on kasvanut koko ajan. Viime kesänä etenkin espanjalaisten turistien määrä kesäreissullamme Helsingissä yllätti. Japanilaiset, kiinalaiset ja venäläiset revontulien metsästäjät ovat tuttu näky, mutta kuka olisi uskonut, että ilmaston muuttumisen seurauksena Suomesta tulee haluttu kesämatkailukohde.Mekin olemme siis viime vuosina siis harrastaneet kesäreissuja kotimaassamme. Tänä kesänä suuntasimme saaristoon. Turun saaristo on eksoottinen matkakohde hämäläisellekin saati sitten ulkomaalaiselle. Saariston rengastie on suosittu niin kotimaisten kuin ulkomaalaistenkin pyöräilijöiden, motoristien ja autoilijoiden parissa. Tien varrelta löytyy paljon nähtää ja pelkästään saariston omaleimainen luonto on kokemsen arvoinen.


Kustavissa söimme lounasta erinomaisesssa Kotisatama- ravintolassa. Keräsimme suosikkianoksemme lautaselle saariston herkkuja notkuvasta seisovasta pöydästä ja maksoimme ruoasta painon mukaan.


Säät suosivat meitä ja nautimme lounaan Kotisatama- ravintolan punaisella terassilla. Näkymät saaristoon ja satamaan olivat kauniit. Hieno paikka!


Kustavin käsityökylästä löytyy savipaja, tekstiilitupa, hopeapaja, sepänpaja, taidegalleria ja kahvio.


Savipaja levittäytyi niin sisä- kuin ulkotiloihinkin.


Parin lossimatkan päässä on Velkuanmaa ja mainio saaristohotellimme Vaihela. 


Vaihelan kauniissa pihapiirissä on tasokas ravintola ja viinikellari. Kauniina ja lämpimänä kesäiltana nautimme päivällisen terassilla. (kuvassa oikealla)


Hotellihuoneemme terassi on keskellä illan viimeisten auringonsäteiden keskellä.


Vaihelassa on myös suosittu vieravenesatama ja useampikin rantasauna paljuineen.


Matkamme viimeinen etappi vei Naantalin kautta Turkuun.


Turunlinna oli "puolipakollinen" mutta miellyttävä kohde. Onhan siellä käyty aikaisemminkin, mutta aina se silti sävähdyttää ja tuntuu uudelta.4 kommenttia:

 1. Turku ja Turun saaristo on kyllä niin upeaa seutua. Entisenä Turkulaisena yleensä tulee joka kesä käytyä siellä, paitsi tänä kesänä kun oli niin paljon muita suunnitelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kaiken kaikkiaan tutustumisen arvoista seutua :)

   Poista
 2. Saaristo on maakravulle mielenkiintoinen paikka:) Joskus vuosia sitten ajelimme mekin Kustavia katsomassa ja Turun linnahan on kohde, jossa kuluisi varmaan aikaa paljonkin, kun sitä rupeaisi oikein koluamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maakravulle, nimenomaan :D Olen kolunnut linnaa pariinkin otteeseen aikaisemmin, mutta kummasti sitä aina paljon unohtaa ja löytää uudestaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...