tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulukortteja


Tänään taitaa olla viimeinen päivä, kun voi lähettää joulukortteja sillä halvemmalla hinnalla. Mattimyöhäisille tässä nyt kuitenkin vielä muutama joulukortti-idea. Tai sitten voi tehdä kuten minä, tein kortit saman tien useaksi vuodeksi etteenpäin. Ajatus oli jatkoa jo pitempään jatkuneelle KonMarille. Kortteiluun sopivia välineitä ja tarvikkeita kun löytyi siivotessa vähän joka kaapista melkoinen määrä. Päätin sitten tehdä ne saman tien erilaisiksi korteiksi, näin ne vievät tilaa vain yhden korttilaatikon verran.


Ensimmäiset kortit tein kollaasitekniikalla. Valkopohjaisia nuottisivuja laveerasin ensin akvarelliväreillä kauniimmiksi. Kierrätysmateriaaleista käsintehty rustiikkinen paperinpala sai koristeeksi vähän hopeamaalia ja Kangaspuoti Tylliritarista ostettuja söpöjä joulunappeja. Rusetit on vaatteista talteen otetuista ripustusnauhoista solmittu. Korttien pohjana on eriväriset paksuhkot väripaperit.


Valkoiselle kartonkipohjille liimasin akvarellipaperille akvarelliväreillä laveeratun tunnelmallisen järvimaiseman. Kullanvärinen kuusi ja tähti ovat tarroja. Lisäkoristeeksi vedin raitaa korttia kehystämään kultahippuliimatuubilla.


Maalasin akvarellipapereille myös revontulia lumisen maiseman ylle. Osan näistä korteista koristelin kullanvärisillä kuusitarroilla ja osan hopeisilla lumihiutaletarroilla. Pohjana näissäkin korteissa on väripaperit.


Akvarelliväreillä laveeratut ilotulitussäteet saivat korostusta hopeamaalisäteistä. Hopeatähtitarrat viimeistelevät kokonaisuuden.


Isokokoisiin kortteihin liimasin värikopiot omasta vanhasta akvarellityöstäni. Yhdestä työstä keskeltä revittynä tuli kaksi korttia. Suosin usein korteissani revittyä reunaa, se on helppo ja kaunis. Näihin talvimaisemakuviin lisäsin vielä yksityiskohdaksi hopeiset lumihiutaleet taivaalle leijailemaan.


Paksuhkolle skräppäyspaperipohjalle liimasin revittyä käsintehtyä paperia, jonka päälle liimasin vielä vanhan pokkarin sivusta askarrellun piparkakun. Piparkakku on piiretty paksulla tussilla ja väritetty puuvärillä. Ympärille lisäsin tähtitarroja ja "Hyvää Joulua"- tarratekstin.


Yhteensä erilaisia kortteja tein noin 100. Keräsin kaikki tarvikkeet olohuoneeseen ja muutaman viikon ajan tein kortteja aina televisiota katsellessani. Näin tehtynä tämä korttisavotta ei tuntunut edes mitenkään rasittavalta. Lisää erilaisia korttiversioita on vielä tulossa esittelyyn ;) Jo viime kuun puolella julkaisin tähän samaan urakkaan liittyviä kortteja, jotka löytyvät tästä postauksesta.

6 kommenttia:

 1. Ihania kortteja! Mut aivan erityisesti tykkäsin noista sumuisista maisemista ja sit noista, joissa oli nuo vanhat rakennukset. Ne on mun suosikit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos metsäntyttö. Tuo vanhat rakennukset akvarelli on omakin suosikkini. Tuo akvarelli meni aikoinaan lahjaksi, mutta onneksi tajusin ottaa siitä muutaman värikopion ennen kuin se lähti eteenpäin :)

   Poista
 2. Kauniita kortteja. Tuolleen niitä kortteja pitäisikin tehdä, iso määrä kerralla niin olisi tarpeen tullen mistä ottaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Korttivarasto on hyvä, kun yllättäviä ja kiirevierailijakin tulee joskus eteen :)

   Poista
 3. Upeita kortteja olet ahkeroinut! Ja hyvä idea varastoon, näin teen usein itsekin. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther1 Sinulla onkin ollut upeita korttiaiheita aina runoja ja ajatelmia myöten:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...