torstai 10. toukokuuta 2018

Myrkyttömän grafiikan mandalat


Grafiikanryhmämme Mandala- näyttely Cafe Gobalissa on nyt päättynyt ja työt haettu pois, joten pääsin ottamaan esillä olleista töistäni kunnon valokuvat tänne blogiin. Ylimmäinen "Mielen labyrintti"- mandala ei ollut mukana näyttelyssä, vaan valmistui hiukan jälkijunassa.


Sen sijaan nämä "Elämän lanka"-mandala ja "Vuosirenkaat"-mandala valmistuivat sopivasti grafiikan näyttelyyn. Pohjana näissä töissä on syväpainoväreillä painettu värikäs monotypia, jonka päälle on painettu ruosteen väriset motiivit eri laatalla.


Nämä mandalat vievät ajatuksen batiikkimaisen toteutuksensa kautta hippien Intiaan, mistä löytyy mandaloiden juuret. Mandala- sanan alkuperä on sanskritin kielen sanassa "ympyrä, kiekkomainen esine". Usein mandaloissa toistuukin ympyrämäinen muoto. Alunperin mandaloita käytettiin rituaaleissa ja meditoinnin apuvälineenä.

Nyt tämä mandala-sarja on tyrkyllä meidän Taideyhdistys Elon Haiharan Tallissa 12.5 avattavaan näyttelyyn. Toinen näyttelyyn tyrkyllä oleva neljän gafiikantyön sarja on oma suosikkini, jonka esittelin aiemmin tässä linkissä. Saa nähdä, kuinka moni näistä töistä mahtuu mukaan näyttelyyn, sillä tarjolla oli valtava määrä muiden yhdistysläisten hienoja teoksia :)


TAIDEYHDISTYS ELON "TUNNELMIA"-NÄYTTELY HAIHARAN TALLI 12.5-3.6

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...