sunnuntai 4. elokuuta 2019

Maximekon tuunaus värjäämällä


Tämä erittäin käytetty Seppälän maximekko on muuten ehjä ja hyvä, mutta värit ovat pesuissa haalistuneet. Varsinkin mustat kuviot ovat muuttuneet ikävän harmaiksi. Lisäksi valkoinen on ottanut vähän sävyä muista väreistä. Mekko sai jatkoaikaa värjäyksellä. Sekoitin konevärjäykseen sopivan väriliemen itse. Ohjeet löytyvät tästä linkistä. Tuo värjäyspostaukseni onkin jo pitkään ollut kaikkein suosituin blogijuttuni :)

Vanhan vaatteen värjäys uudistaa myös massaansa menettäneitä kuituja, sillä kuituihin kiinnittynyt väri tekee kankaasta myös paksumman ja vahvemman oloisen. Tämäkin mekko tuntuu nyt lähes uudelta.



Mekko sai siis uuden poltetun oranssin sävyn. Samassa liemessä värjäsin nipun vanhoja mustavalkoisia trikoosuikaleita, joista letitin mekkoon uuden ja raikkaa vyön.

 
Vyö on niin pitkä, että se menee kaksi kertaa vyötärön ympäri.

El Naturalistan sandaalit ovat yli kymmenen vuotta vanhat ja yhä käytössä joka kesä.


Vanha oranssi-musta kaulakoru maksoi vuosia sitten vain 2 euroa, oranssit lasihelmikorvakorut ovat  käsityöläisten markkinalöytö Tallipihasta jostain niiltä ajoilta, kun muutimme paikkakunnalle. Nahkaiset rannekorut ovat nuoruuden etelänmatkahankintoja.

6 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...