sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Moderni unisieppari

Unisieppari on alunperin pajurenkaista, lankaverkosta ja höyhenistä tehty Pohjois-Amerikan intiaanien taikakalu, jota käytettiin karkoittamaan pahat unet ja ajatukset. Nykyisin myös New Age- ryhmät valmistavat ja myyvät niitä, ja se on enää lähinnä koriste-esine.

Valmistin työhuoneeni ikkunaan unisiepparin modernin version. Materiaalina käytin kierrätysmateriaaleja ja laatikon kätköistä löytyneitä ylijäämämateriaaleja. Unisiepparin runkona on vanhasta kalenterista irti repäisty metallinen kierre, kalenterin sivut kun piti saada paperinkierrätykseen. Koristeluun käytin ikivanhoja askartelusulkia (ostettu Aholaidasta, koskahan sekin kauppa on maailman kartalta kadonnut?), poikani keräilemiä kiviä ja kristalleja sekä muutamia muovihelmiä. Lisäksi tarvitsin rautalankaa, siimaa ripustamiseen ja korupihdit.


Kiinnitin kivet, helmet ja sulat vieteriin eri vahvuisilla rautalangan pätkillä. Tähän työhön meni todella vähän materiaaleja ja aikaa. Unisieppari oli valmis vajaan tunnin näpertelyn jälkeen. Joskus on kiva tehdä jotain pienimuotoista ja nopeaa!  


 Unisieppari saa näyttää taikalulta, joten se on koottu rouheesti, ilman sievistelyä.


Kiinnitin uuden taikakaluni "luovuutta lisäämään" työhuoneeni ikkunaan siimalla, ja se näyttää leijuvan ilmassa. Unisieppari sopii väritykseltään savunharmaaseen organzaverhoon. 


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...