maanantai 21. heinäkuuta 2014

Palaprojekti - vanhasta mekosta uusi

Jokin aika sitten julistin alkaneeksi palaprojektin luurankoja kaapissa -postauksessani. Lupailin jo taannoin kesäisempiä vaatteita projektini puitteissa, ja tässä niitä nyt tulee. Joskus iskee jonkinasteinen laiskuus, ja vaatteiden tuunaus yms. sellainen houkuttaa enemmän kuin alusta asti tekeminen. Nytkin olen syyllistynyt projektissani pieneen oikaisuun ja turvautunut eräänlaiseen "puolivalmisteiden käyttöön". Nämä puolivalmisteet ovat valmiita yläosia, joihin loihdin alaosat kaappissani pyörivistä hukkapaloista.

Ensimmäisenä esittelen kuvassa oikealla olevan vanhasta H&M-mekosta pelastuneesta yläosasta syntyneen uuden mekon. Mekon helma oli kulunut ja kärsi silmäpaoista, mm. rantakalliolla istuskelun seurauksena. 


Korvasin vaurioituneen helman armeijanvihreällä reikäpitsipalalla. Somistin mekon yläosan ja helman samalla kukkanauhalla, näin eri materiaalit yhdistyvät paremmin kokonaisuudeksi. Kukkanauha maksoi aikoinaan 1 e/metri. Helman vuoritin kevyellä neulosvuorikankaalla, jota ostin taannoin kokonaisen rullan 5 eurolla Outlet-myymälästä. Reikäpitsi on hankittu Eurokankaan alepöydästä 2.50 euron metrihintaan. Tämä reikäpitsipala jäi jäljelle muista vaateprojekteista, postailen niistä myöhemmin. 


Asustin mekon n. kymmenen vuotta sitten Spirit Storen alesta hankituilla nahkakorkkareilla (noin 50 euroa?) ja Seppälän viimesyksyisellä ale-huivilla (5 euroa). Niitit ovat sekä huivissa että kengissä kullanvärisiä, valo vain tekee temppuja kuvassa...Kuvassa takanani olevan lipaston olen itse tuunannut. Paremmat kuvat ja ohjeet löytyvät tästä lipaston uusi elämä- postauksesta.5 kommenttia:

 1. Kiva mekko! Ja hyvä ajatus käyttää mekkojen yläosat hyödyksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Yritän käyttää mahdollisimman paljon vanhaa hyödyksi. Mitä vähemmän menee roskiin, sen parempi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kokonaisuus! Laittaisitko blogiisi lukijapalkin, niin saisit lukijoita, täällä olisi jo yksi kappale :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Lukijapalkki on työn alla, olen vain näissä asioissa tosi saamaton... Muutama muukin on sitä kysynyt!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...