lauantai 9. heinäkuuta 2016

Beessin sävyjä juhlaan


Uuden saumurin käytön opiskelu jatkuu vielä, joten esittelen tähän väliin kavalkadin viime vuosina valmistuneita vaatteita juhlavasti asustettuna. Kesäkuun värihaaste oli turkoosi, mutta se jäi nyt tekemättä saumurin rikkoutumisen vuoksi. Kokosin nämä vaatteet beessin teeman ympärille värihaastetta korvaamaan, turkooseja vaatteita kun en ole juuri tehnyt. 

Beessi, beige, hiekka, aavikko, toffee... Tälle paljon käytetylle värille on paljon nimiä ja sen sävykin on melko vaihteleva. Monen mielestä se on hyvä yleisväri ja yhtä monen mielestä se on valju, mitätön väri. Beessin sävyisten asujen käyttäjällä on hyvä olla vahvat omat värit ja hyvä itsetunto, muuten se tosiaan pesee kaiken värin kasvoilta.

Mekkoihmisenä en juuri housuja ompele, mutta yhdet beessin sävyiset housut olen itselleni tehnyt. Kangas on mokkajäljitelmää ja lahkeensuissa on reikäpitsi. Tällaisten housujen ompelussa lahkeiden pituus on jo kangasta leikatessa oltava juuri oikea, pituutta kun ei voi enää jälkikäteen korjata. Housujen vyötäröllä on muotolaskokset ja tukikankaalla vahvistettu alavara. Sivusaumaan vyötärölle ompelin vetoketjun. Ellokselta tilatut bootsit ja vyö täydentävät citycowgirl- tyylin. Reikäpitsi toimii yhdistävänä tyylinä beessin sävyn lisäksi. Hattu pitää myös olla...
  

Kimalle ja paljetit toimivat loistavasti beessin kanssa ja sopii hienosti myös juhlavaatteisiin. Beessi paljettitoppi on myös Ellokselta aikoinaan tilattu. Jouduin kuitenkin tuunaamaan sen suurentamalla pääntietä, koska en pidä liian pienen oloisista päänteistä. Samalla lisäsin reunoihin Luhdan tehtaanmyymälästä ostamaani paljettinauhaa.


Mokkajäljitelmän tilkuista syntyi vielä hame. Vyötäröllä on alavara ja sivusaumassa vetoketju.


Kiinnitin reikäpitsikerrokset toisiinsa käsin ompelemalla ja samalla lisäsin koristeeksi beessin ja ruskean sävyisiä helmiä. Näin ompeleet eivät jää häiritsevästi näkyviin.


Satiinipaloista syntyi myös pari hametta, jotka tein samalla itse tekemälläni kaavalla.


Toiseen hameeseen tein koristeen parista pitsilapusta ja puuvillanauhasta, jonka kiinnitin hameeseen koriste-ompeleella.


Asusteeksi sopii paljettikirjailtu satiinipussukka.Toiseen hameeseen tein koristeet vanhan kullan sävyisestä sisustusnauhasta. Koristeellisen kukkasen keskustaksi laitoin metallinapin.


Asusteeksi sopii ihanat satiinikorkokengät ja kukan muotoinen laukku. Molemmat on ostettu Aleksi 13:sta  alennusmyynnistä vuosia sitten.


10 kommenttia:

 1. Sinä osaat kyllä rakentaa nättejä asukokonaisuuksia. :) Nuo housujen ja hameen reikäkirjailut on tosi kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Se on ammattitauti, pukeutumisneuvojan koulutus kummittelee taustalla :D

   Poista
 2. Lueskelin blogiasi ja huomaan, että teet kyllä ajatuksella vaatteita. Etkä pelkästään tee vaatteita vaan annat niille elämän ja tarinan sekä pidennät käyttöikää. Nämä vaatteet tuovat kyllä iloa kanssaeläjillekin, niin hienoja ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Kiva tuottaa iloa muillekin, vaikka kyllä tämä tekeminen itsellekin paljon iloa ja kokemuksia tuottaa. Lukijat ovat kuitenkin tämän homman kirsikka kakun päällä :)

   Poista
 3. On muuten kivat asut, näistä jokainen:)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania asuja, tykkään näistä pitseistä ja koristeluista paljon! Beige on minun yksi suosikkejani, sitä on kiva yhdistellä vahvempien sävyjen kanssa ympäri vuoden :)

  VastaaPoista
 5. Yhdyn muiden ajatuksiin, todella upeita asuja ja ennen kaikkea niin hienosti rakennetut asukokonaisuudet. Kyllä sen ammattilaisen silmän huomaa näistä :).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...