sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Sunnuntain tapahtumia Haiharassa ja Sorsapuistossa


Olen ennenkin täällä hehkuttanut Haiharan taidekeskuksen hyviä puolia. Haiharan ympärille on koko kesäksi rakennettu mukavia ja helposti lähestyttäviä tapahtumia ja näyttelyitä, jotka sopivat kaikille ikään ja taustaan katsomatta. Haihara on kunnostautunut etenkin uuden käsityötaiteen esittelyssä. Kävin jo aikaisemmin tutustumassa käsityön iloa täynnä olevaan Elma-Riitta Hannosen Tarinoita neulanpistoin- näyttelyyn Runebegin mökissä. Viime sunnuntaina piipahdin Haiharan idyllliseen pihapiriin levittäytyvässä Käsityöläismarkkinat- tapahtumassa ja tilkkutyönäyttelyissä. 


Haiharan pihapiiriä komistaa myös vanha kunnostettu tuulimylly. Hauskana yksityiskohtana on taideteos, jossa punaiset lohikäärmeet kiipeävät pitkin myllyn seiniä.Samalla reisulla tutustuin Haiharan kolmeen rakennukseen levittäytyviin tilkkutyö- näyttelyihin. Tilkkutöitä oli hengästyttävä määrä ja ripustuksen kanssa oli todella nähty vaivaa. Jokainen työ oli löytänyt parhaan paikan runsaista ja keskenään erilaisista näyttelytiloista. Tilkkutyöt eivät todellakaan ole pelkkiä neliöitä, vaan käsityötaidetta ilman rajoja. Myös muut kuin kankaiset kierrätysmateriaalit ovat löytäneet tiensä tilkkuiluun. Käykää ihmeessä katsomassa tilkkutöiden uudet suunnat itse Haiharassa.Haiharan jälkeen suuntasin kohti Tampereen keskustaa. Sorsapuistossa on joka sunnuntai kirpputori säävarauksella. Ilman paikkamaksua kuka tahansa voi levitää vilttinsä tavaroineen puistoon. Niin myyjiä kuin ostajiakin oli mukavasti liikkeellä. Tällä kertaa ei kuitenkaan tarttunut mitään mukaan ;)


4 kommenttia:

 1. Kirppispäivä kävis kyllä nyt minullekkin.

  VastaaPoista
 2. Tilkkutyöt on kivoja. Itse ei ole tullut juuri muunlaisia tehtyä kuin niitä peristeisiä neliöitä.. Olisi hienoa osata tehdä vähän vaativampiakin tilkkutöitä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vain ihailen muiden tekemiä tilkkutöitä, en tee niitä itse. Tosin tällaisen näyttelyn jälkeen alkaa niidenkin kokeileminen kummasti kiinnostamaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...