perjantai 30. joulukuuta 2016

Mainettaan monipuolisempi Thaimaan Pattaya


Pattaya on suurkaupunki, joka kärsinyt on jo pitkään huonosta maineesta. Pattaya valikoitui matkakohteeksi tällä kertaa erinomaisten golfkenttiensä vuoksi. Kun muut seurueemme jäsenet golffasivat, minä keskityin valokuvaamiseen. Pattayalla onkin paljon kuvattavaa ja etenkin yökuvaus on antoisaa runsaan väri- ja tunnelmavalaistuksen ansiosta. Valokuvaukseen sopivia näköalapaikkoja on myös läheisillä kukkuloilla.


Hotellimme Siam Bayshore on yhdistelmä erilaisia tunnelmia. Hotellin julkisivu, aulatilat ja aamiasravintola ovat modernin vaaleita.


Baari oli tunnelmaltaan lämmin ja antiikilla sisustettu, aivan kuin olisi astunut sisään  tutkimusmatkailijan kotiin. Tilasta löytyy myös kirjoja, lehtiä, biljardipöytä ja vanhoja shakkipöytiä ajanvietteeksi.



Hotellin puutarhassa asustaa karppeja ja punakorvakilpikonnia, joita hotellin vieraat ruokkivat. Kalanpoikaset ja vesi houkutteli paikalle myös vesilintuja ja sammakoita. Valitettavasti siellä oli myös kiukkuisia moskiittoja, joiden pistokset tuppasivat tulehtumaan. Hyttyskarkote oli siis tarpeen.



Hotellin puutarhan lukuisat suihkulähteet olivat kuvauksellisia iltavalaistuksessa. 



Allasalue yöllä. Päivällä patsaista suihkuaa vettä.


Taustallalla näkyvä keskeneräiseksi jäänyt huikean korkea Waterfront hotelli on surullinen näky. Jopa nosturi on jäänyt rakennuksen huipulle ruostumaan. Nämä kesken jääneet projektit Pattayalla eivät ole harvinaisia, niitä näkee paraatipaikoilla meren rannassa ja keskellä vilkkainta keskustaa.


Shoppailut kuumaa hohkaavassa kaupungissa kannattaa jättää suosiolla auringon laskun jälkeen. Lukuisat yötorit ovat edullisia ja monipuolisia paikkoja löytöjen tekoon. Kuuluisalla ja "maineensa veroisella" Walking Streetillä värivalojen alla kaikki on kaupan.


Meluisasti jumputtavien Go-Go baarien lisäksi Walking Street tarjoaa muutakin. Thaimaalaiset ehkä hiukan yllättäen ovat mieltyneet raskaampaan musiikkiin, ja musiikkibaarien tasokkaat housebändit jaksavat esiintyä samalla innolla seitsemänä iltana viikossa. Mikäpä sen parempaa, hieno tunnelma, huurteinen nenän edessä ja hyvä musiikki!


Vain muutama askel rantaan päin Walking Streetin hälystä ja istut terassilla meren päällä nauttien tuoreita mereneläviä. Jokaisella ravintolalla on omaleimainen hieno valaistuksensa ja kivenheiton päässä merellä kelluvat ravintolalaivat omine värivaloineen.



Yöpainotteisia ovat nämä kuvat, mutta yöelämästään Pattaya onkin kuuluisa, niin hyvässä kuin pahassakin. Läpi yön jatkuva meteli oli kyllä rehellisesti sanottuna herkkäuniselle koettelemus, jota muuten mukavan hotellin onneton ääneneristys ei helpottanut.

Eikä tässä vielä kaikki, Pattayan nähtävyyksistä vielä lisää juttua on tulossa ihan päiväsaikaan otettujen kuvien kera :) 

4 kommenttia:

  1. Upeita kuvia, olipa oikein silmänilo:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Metsäntyttö, valaistukset olivat kyllä hienot :)

      Poista
  2. Ihania kuvia, hotelli näyttää kauniille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nelli L! Valokuuvaaminen on kivaa, varsinkin jos kuvat (edes joskus) onnistuvat ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...