torstai 10. huhtikuuta 2014

Hua Hin - lomapukeutumista

Matkaa suunnitellessa sitä törmää aina siihen samaan kysymykseen: Mitä matkalle mukaan? Thaimaaseen suuntautuvilla matkoilla monet lähtevät reissuun lähes tyhjän matkalaukun kanssa - ja täyttävät sen sitten paikan päällä edullisilla vaateostoksilla. Itse en näin tehnyt, kaapista löytyy jo muutenkin tarpeeksi vaatetta.

Itse teen matkalle lähtiessäni karkeasti ottaen näin: Jokaiselle matkapäivälle mukaan oma vaatekerta ja puhtaat alusvaatteet. Lisäksi sopiva matkustusasu, jota käytän yleensä niin meno- kuin paluumatkallakin. Aika hyvin meni nappiin Hua Hinin reissullakin, vain pari vaatetta jäi vähälle käytölle. Yhdisteltävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, etenkin kenkien, laukun, takin/jakun ja korujen pitäisi sopia kaikkiin vaatteisiin.

Sää pitää tietenkin huomioida sekä lähtö- että kohdemaassa. Hua Hinin lämpötilan tiesin pyörivän 25 ja 30 plusasteen tienoilla, ja Suomen talvisää oli onneksi leuto. Toppatakit yms. on helppo jättää autoon lentoparkkiin ja lähteä kentälle mahdollisimman kevyissä vaatteissa. Enemmän ongelmia tuottaisi tietenkin matkustaminen julkisilla kulkuneuvoilla kentälle, silloin kyllä joutuisi palelemaan kovin kevyissä vaatteissa. Lähdin matkaan pitkähihaisessa trikoopaidassa, pellavajakussa, farkunnäköisissä joustavissa housuissa ja kävelykengissä. Kaikki vaatteet ylläni olivat mustia, ja ne olivat myös ainoat pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet mitä minulla oli mukana. Eikä niitä todellakaan tarvittu Thaimaan lämmössä kertaakaan. Matkustusvaatteiden erityisesti pitkillä lennoilla tulee olla mukavia. Vedon vuoksi lentokoneessa on hyvä olla "pitkää" päällä.

Turhiksi Thaimaassa osoittautuivat shortsit, jotka olivat vain kerran päällä. Hameet ja mekot ovat mukavampia ja vähemmän hiostavia, koska "ilmastointi" niissä toimii paremmin. Sitä paitsi minä nyt vaan olen mekkoihminen, minkä tulette vielä huomaamaan. Hattu ja huivi olivat estämässä auringonpistosta. Onneksi en pakannut mukaan korkkareita huonojen jalkakäytävien vuoksi, sandaaleita ja ballerinoja oli mukana kahdet molempia. Mukana oli yksi iso käsilaukku, johon mahtui myös järkkäri. Mukana ollut iltalaukku jäi käyttämättä. Muutamia tarpeellisia hiuskoristeita ja pari korua olivat myös matkassa.

Uima-asut olivat tuiki tärkeitä, sillä uima-altaassa ja meressä polskuteltiin useita kertoja päivässä. Niitä on hyvä olla useita, sillä märkien asujen päälle kiskominen on epämukavaa. Uima-asussa kulkeminen muualla kuin rannalla ja altaalla on Thaimaassa epäkohteliasta, joten matkassa oli myös halatti ja pari saria. Niitä oli helppo vetää päälle ennen kuin kulki aulan kautta huoneeseen.

Esittelen tässä nyt ne tärkeimmät ja eniten käytetyt lomavaatteet, eli mekot. Kuvat on otettu hotellihuoneemme terassilla Hua Hinissä.


Tämä punakirjava mekko on tuunattu. Ostin punaisen pitsitopin 5 eurolla Gina Tricotin aletangosta. Ompelin siihen helman kaapista löytyneestä trikoopalasta. Helmassa on tukusta ostettua ruskeata satiininauhaa 0,25 e/metri , jota on myös sitaistu vyötärölle. Silkkinauha-muovihelmikaulakoru 2 euroa. 


Musta-valkoisen trikoomekon olen tilannut Ellos-alesta 8 eurolla muutama vuosi sitten. Paellavyö Seppälän alesta 2 euroa. Perhoskaulakorun olen saanut läksiäislahjaksi työkaverilta.


Vihreänkirjava olkainmekko on viime kesän Janina Frostel-mallistoa, ostettu 15 euron kampanjahintaan City Marketista.


Violetinkirjava maximekon löysin myöhään viime syksynä Seppälän poistotangosta myöskin hintaan 15 euroa. Tämä mekko oli ensimmäistä kertaa käytössä Hua Hinin matkalla.


Vihreänturkoosi maximekko on myös tuunattu. Ostin mekon "aihion" Gina Tricotin aletangosta. Postaan tästä mekkotuunauksesta tarkemmin myöhemmin. Kaulakoru on ostettu Indiskasta kauan sitten, en muista enää hintaa. Koru on tosi monikäyttöinen ja yksi lemppareistani!


Järkkärini oli aivan uusi Thaimaan reissulla, ja sillä tuli myös vähän leikittyä. Ylhäällä olevat mekkokuvat on otettu tunnelmallisella "fisheye"-toiminnolla, ja yllä oleva toiminto tekee kuvista sarjakuvamaisen näköisiä. Alla olevassa kokeilussa punaiset sävyt loistavat melkein neonvärisenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...