perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hua Hin - ostoksilla

Emme juurikaan olleet suunnitelleet tekevämme paljon ostoksia Thaimaan matkallamme, vaikka siellä edullista onkin. Ostosmahdollisuudet tulivat vastaan, kun tutustuimme Hua Hiniin. Jotain myös tarttui mukaan. Esittelen tässä nyt ostospaikkoja ja -kokemuksia, ostokset esittelen sitten omissa postauksissaan.

YÖTORIT: Paras aika tehdä ostoksia on tietysti auringonlaskun jälkeen, kun ei ole enää liian lämmintä. Oma suosikkipaikkani oli yötori Hua Hinin temppelialueen lähellä, kellotornin ja Chat Chai -ruokatorin kulmilla. Ruokatorilta olikin kuva "Syö ja juo" -postauksessa. Tällä yötorilla tuotteiden laatu on mielestäni parempi kuin suuremmalla sairaalan lähellä olevalla yötorilla. Yötorilta valitettavasti ei tullut otettua kuvaa, mutta alla olevassa kuvassa olemme menossa sinne päin.


PLEARNWAN eli Vintage Willage on ostos-ja huvittelupaikka Bankokiin päin mentäessä Kuninkaan palatsia vastapäätä. Shoppailukylä jäljittelee perinteistä thaimaalaista kylää, ja siellä on paljon pikkuputiikkeja, ja erityisesti vanhan mallin mukaan tehtyä pientä sisustustavaraa.


THE VENEZIA on Venetsiaa jäljittelevä ostosalue hiukan Wintage Willagesta eteenpäin Bankokiin johtavaa tietä. Tämä oli todella hassu kokemus, koska olimme käyneet ihan oikeassa Venetsiassa muutamaa kuukautta aikaisemmin! Ostoskeskuksessa pääsi kulkemaan gondolilla "Rialton sillan" alta....


Että oikein "Rialton silta". Aikas on muovisen oloinen....


FN FACTORY OUTLET: Vielä hiukan eteenpäin Veneziasta Bankokiin johtavaa tietä sijaitsee outlet- ostoskeskus. Keskellä ostoskeskusta on hieno puutarha siltoineen ja suuria värikkäitä dinosauruksia. Alakerroksessa on yhdistetty museo ja taidenäyttely, joka oli tosi kiva.   KANGASKAUPAT: Yksi minun suosikkiliikkeeni oli tämä kangasliike, joka oli tukkuliikkeen oloinen. Valikoimaa riitti.


 Eazy textile oli kaupan nimi, mutta nimestä huolimatta iäkäs liikkeenpitäjä ei osannut sanaakaan englantia. Onneksi on elekieli!


MARKET VILLAGE on hyvin  tutunomainen ja kansainvälinen ostoskeskus. Sielä on myös Prismaa muistuttava marketti, josta saa elektroniikkaa, ruokaa ja vaatteita. Hinnat marketissa ovat todella edulliset. Lisäksi ostarilla on paljon pikkukauppoja ja myyntikojuja pitkin käytäviä. Kannattaa varata aikaa, onneksi wc-osasto on siisti!  Myös ruokapaikkoja löytyy joka makuun.


Market Village -ostarin edustalla oli "joulukuvaelma" enkeleineen.  Rekeä vetivät jääkarhut, keskellä oli komea joulukuusi. Tätä minä ihmettelin koko reisun ajan, että miten tämä joulu liittyy budhalaisuuteen?RÄÄTÄLIT: Aikaisemmin jo postasinkin räätälillä käynnistä. Kannattaa huomioida, että thaimaalaiset vaatekoot ovat pieniä. Hua Hinissä isokokoisille ainoa paikka ostaa vaatteita on räätäli. En osaa sanoa onko Bankokissa tai Phuketissa jo valikoimaa myös isokokoisille. Räätäleiltä voi halutessaan ostaa myös kankaita.

Minun mielestäni ehdottomasti parhaat ostospaikat ovat YÖTORI, MARKET VILLAGE, KANGASKAUPAT ja RÄÄTÄLI. Siippa teki löytöjä myös paikallisissa kalastusliikkeissä. Myös ympäri kaupunkia olevista pikkukojuista voi tehdä hyviä löytöjä. Kerron tulevissa postauksissa erikseen ostoksistani. 

 Mäkkärin Ronald McDonald taipuu myös thaimaalaiseen tervehdykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...