sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Palaprojekti - neulostakki

Tämä luonnonvalkoinen neulospala on jäänyt kaappiini pyörimään yhden opiskelutyön jäljiltä. Ko. opiskelusta on vierähtänyt aikaa jo kolmisentoista vuotta, joten lienee korkee aika ottaa tämäkin pala käyttöön. Tähän neulostakkiin on käytetty samaa kaavaa kuin edellisen postauksen fleecetakkeihin. Tämä takki onkin malliesimerkki siitä, kuinka erilaisen vaatteen saa aikaiseksi samalla kaavalla materiaalia vaihtamalla.

Stailasin tämän neulostakin ympärille oman versioni nyt pinnalla olevan "boho chic" -tyylistä. Tällä termillä tarkoitetaan hienostunutta hippityylistä vaikutteita lainaavaa boheemi- tyyliä. Olen käynyt tutustumassa tähän tyyliin viime viikolla kaupoissa. Totesin, että mallin päällä näyttää ihan hyvältä, tavallisen tallustajan päällä lähinnä "boho kassi-Alma" -tyyliltä. Leveät, lyhyet, vyötäröttömät ja huonosti istuvat vaatteet pukevat vain pitkiä ja hoikkia, jos heitäkään.

Asuun kuuluu ompelemani neulostakin lisäksi istuva printtipaita Selected Femmen aletangosta ,10 euroa. Kukkafarkut on ostettu KappAhlin alesta viime syksynä 12 eurolla. Vyö on ostettu kirppikseltä eurolla. Kengät on ostettu Spirit Storesta vuosia sitten 24 eurolla. Helmet on itse tehty kierrätysmateriaaleista. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Rannekoru on myös itse tehty kierrätysmateriaalista, kerron siitä tarkemmin myöhemmin omassa postauksessaan.Neulostakin reuna on huoliteltu venyttämällä reunaa tahallaan niin paljon kuin se venyy, ja samalla huoliteltu tiheällä siksakilla. Kierrätysmateriaaleista valmistetut helmet siis omassa postauksessaan täällä.
Paidassa on erikoinen printti, jossa yhdistyvät korsetit ja siivekäs lentohärveli. Alakuvassa Spirit Storen remmiavokkaat. Ne ovat tekonahkaa, mutta ovat osoittautuneet kestäviksi ja hyviksi jaloissa.4 kommenttia:

 1. Mulla menee boho ja hobo sekaisin :D Mukavannäköinen materiaali tähän vaatekappaleeseen. Kiva kun tulee palat käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Kyllä niitä paloja vielä riittää, nimerkillä "perikunta kiittää".

  VastaaPoista
 3. Ei minusta näytä ollenkaan hassummalta :) Itse kuulun varmaan siihen pitkien ja hoikkien kategoriaan. Pituutta on 182cm ja painoa pituuteen nähden sopivasti (muutama sitkeä raskauskilo on takertunut masuun). Vierastan silti juurikin niitä lyhyitä ja leveitä malleja, koska minusta tuntuu että esimerkiksi juuri sellainen kasarimuotia jäljittelevä lyhyt ja leveä t-paita, joka on tarkoitus pukea pidemmän topin päälle, tekee pitkäjalkaisesta ihmisestä ihan epäsuhdan. Siksi olenkin suuresti ihmetellyt sitä, miten mallit onnistuvat näyttämään niissä hyvältä?? Oletuksena tietysti on, että mallit ovat pitkiä, totuuttahan on hankala kuvaston kuvasta sanoa. Toisaalta kuvakulmaa muuttamalla mittasuhteetkin muuttuvat aika olennaisesti.

  VastaaPoista
 4. Olet oikeassa, että epäsuhta lisääntyy pitkäsääriselläkin lyhyiden yläosien kanssa. Se ei ehkä häiritse silmää niin paljon...Ihmisen silmä hakee tietynlaista symmetriaa mittasuhteista, se symmetrisyys perinteisesti näyttää hyvältä meidän mielestämme. Johtuu vain siitä, että säännönmukaisuudesta poikkeava on muinoin tarkoittanut vaaraa. Mallit näyttävät hyvältä kuvien photosoppailun ja juuri niiden tarkkaan valittujen kuvakulmien vuoksi. Lisäksi ne mallikappaleet vaatteista, joita kuvauksissa käytetään eivät ole aivan samanlaisia mitä meille myydään.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...