maanantai 12. toukokuuta 2014

Viikon sanonta

"Elämä on parasta itse tehtynä."
Marttaliitto 115-vuotta -slogan

Muistan, miten lapsena istuin mummuni kanssa marttojen tapaamisissa, joissa harrastettiin käsitöitä, leipomista ja vaihdettiin tietoa ja vinkkejä. Silloin naisia tapaamisissa oli paljon, mutta heidän lapsensa, suuret ikäluokat, enimmäkseen hylkäsivät martta-aatteen ja keskittyivät rahan ja omaisuuden keräämiseen ja valmiina ostamiseen. Jossain vaiheessa ajateltiin marttaliikkeen jopa kuolevan jäsenten vähyyteen. Onneksi suurten ikäluokkien edustajat iäkkäämpinä löysivät uudelleen martat, mutta erityisesti heidän lapsensa innostuivat marttailusta. Jossain vaiheessa marttoihin tuli myös uusi ryhmä, anarkistimartat. Nykyään martat ovat moderni, elävä liitto, jolla on omat nettisivunsakin. Marttaliitto löytyy myös facebookista ja twitteristä. Itse pidän esim. tilikirjaa marttojen nettisivujen pohjan innoittamana. Mielestäni marttojen käytännönläheisistä arjen vinkeistä on hyötyä meille kaikille, myös miehille. Parasta koko marttaliitossa on jakaminen, ei omien ideoiden ja tiedon mustasukkainen vahtiminen. Tätä periaatetta minäkin yritän blogini kautta toteuttaa.

Marttojen uusi slogan kiteyttää hienosti koko marttaliiton perusajatuksen. Itse tekeminen todellakin tekee onnelliseksi. Samalla elämästä tulee omannäköistä, ei jonkun muun meille markkinoimaa näkemystä siitä, miten meidän pitäisi elää. Kun osaa ja tietää itse, niin ei ole muiden tiedon ja taidon varassa.

Onnea minä! Täytän tänään virallisesti 46-vuotta. Blogin profiilissa se on ollut ikäni koko blogini parikuukautisen historian ajan. Se johtuu siitä, etten olisi kuitenkaan muistanut sitä vaihtaa. Olen siis ihan "marttailuikäinen", paitsi ettei martoilla ole ikä eikä muitakaan rajoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...