tiistai 6. tammikuuta 2015

Palaprojekti- talvitakki kankaanpaloista

Olen pyrkinyt vajaan vuoden verran pienentämään paisunutta kangaspalavarastoani. Olen antanut urakalle nimeksi "palaprojekti". Nytkin monet bloggaajatoverit näyttävät vuoden vaihtumisen kunniaksi ryhtyvän vastaavalle "kangas- tai lankalaihikselle". Minä jatkan palaprojektiani, sillä kyllä tässä vielä savottaa riittää.

Tein tämän talvitakin palaprojektini alkumetreillä reilu vuosi sitten myöhään kevättalvella. Esittelin tämän jo silloin blogissani, mutta ajankohta oli liian myöhäinen talvitakeille, kun kiinnostus oli jo siirtynyt kevätvaatteisiin... Otetaan nyt sitten takki uudelleen uusien ja parempilaatuisten valokuvien kera esittelyyn.

Tein takin parista kaapista löytyneestä villakangaspalasta, joihin on huovutettu villalangoista hauska pinta. Nämä(kin) palat ovat löytyneet Eurokankaan palalaatikosta. Näistä paloista piti tulla talvihameita, mutta tulin siihen tulokseen, että kankaat olivat liian raskaita ja paksuja hameiksi. Vuoriksi takkiin laitoin lämpimän tikkikankaan. Tekoturkiskaulus ja hihansuut syntyivät siskoltani Tylliritarilta saadusta palasesta. Napit löytyivät omasta nappilaatikosta. Takin kaava on itse tehty. Taskut on piilotettu etukappaleiden pystyleikkaussaumaan.

This warm winter coat I made for myself last year just before winter turned to spring. All fabrics and materials I needed I found from my closet. I used pieces of different kind of wool fabrics. Fake fur I got from my sister, Tylliritari. Pattern of this coat I made myself . Pockets are hidden in seams. I decorated the hem of this coat with leaves, flowers and buttons."Huppunakin" toimivan tuubihuivin olen ommellut lämpimästä villaneuloksen hukkapalasta. Lämminvuoriset palmikkolapaset sain äidiltäni joululahjaksi ja ne ovat ensimmäistä kertaa kädessä.


Villakankaat: munakoiso 24,90e, vihertävä 8e. Tikkivuorikangas 14e, tukikangas 50s, tekoturkis ilmainen. Takin tarvikkeet yht. 47, 40 e.


Takinteko on siinä mielessä nyt varsin mukavaa, sillä ompelukoneessani on tasokas ja nopeatekoinen napinläpi. Jos kone tekee huonoja napinläpiä, takin ompelu menee varsinaiseksi tuhertamiseksi....


Koristelin takin helman vihertävän kankaan tilkuista tehdyillä kukilla ja lehdillä. Näin materiaalit yhdistyvät toisiinsa paremmin, kokonaisuus näyttää eheämmältä. Kukkien keskustoiksi laitoin nappilaatikosta löytyneitä joutonappeja. Tämä takki sai näyttää reilusti itsetehdyltä ja käsityömäiseltä.


Kirjavat metalliset napit löytyivät omasta nappilaatikostani. Laatikon napit ovat muilta saatuja, kirpputoreilta ja alennuslaatikoista haalittuja sekä vanhoista vaatteista talteen otettuja. En enää edes muista näiden nappien alkuperää....12 kommenttia:

 1. aivan ihana!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän monta tämä tyyli näyttää kiinnostavan, vaikka ei olekaan ihan minimalistinen suomalaiseen tapaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, Krista! Tavoittelinkin tässä sen verran uniikkia, että näyttää selvästi käsintehdyltä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Sini! Ehkä minunkin suosikkini, kunnes seuraava tulee...

   Poista
 4. Aivan ihana! Ottaisin heti käyttöön, jos olisi oma. Miten olet huovuttanut nuo langat tuohon kankaaseen? Kyselee hän, joka voisi tehdä myös samanlaista villakangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mellu! Langat olivat näissä kankaissa valmiiksi pintaan huovutettu. Tiedän että ne voi itsekin huovuttaa villan pintaan, mutta en tiedä miten. Itse ole tehnyt vastaavia kankaita ompelemalla langat siksakilla kiinni. Ompelemalla olen tehnyt paljonkin, toimii villaan, silkkiin, puuvillaan ja organzaan. Niitäkin on tulossa blogiin kunhan kerkiän...

   Poista
 5. Tykkään runsaasti.
  Kiitos ideasta,
  minulla olisi myös kaapeissani
  noita hamekankaita...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...