keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pientä pipotuunausta

Facebookin extrakivan "Vaatteiden tuunaus"-ryhmän tammikuun haasteena on pipon tuunaus. Viime metreille jäi tämän haasteen toteutus, mutta tässä se nyt kuitenkin on. Villakankangastilkuista leikattuihin lehti- ja kukkakuvioihin kirjoin ompelukoneella koristeelliset reunat pörröistä neulelanganjämää hyödyntäen. Neulelanka kiinnitetään leikattujen osien reunoihin ompelukoneen siksakilla.

In this January my "Vaatteiden tuunaus"- Facebook groups fun challenge is "pimping a knit cap". I used basically the same technique as I used to decorate this coat and this skirt. Difference is that this knit cap decoration is removable so I can use it to decorate my hat, my coat and everything else I can think of. 


Kiinnitin osat toisiinsa käsin neulalla ja langalla. Kukan keskustan virkaa toimittaa vanhasta vaatteesta irroitettu nappi.Koristekukan pohjaan kiinnitin rintakorupohjan, joten koristeen voi kiinnittää mihin haluaa.


Sen voi siis siirtää näppärästi piposta toiseen.Vanha kymmenen markan huopahattukin näyttää ihan erilaiselta koristettuna.


Hyvin se sopii tähän armeijan sarkatakista tuunattuun takkiinkin, jonka taskuihin ja selkään käytin samantapaista koristelutekniikkaa. Takin tuunauksesta kertoilen tarkemmin tässä postauksessa, ja samantapaista tekniikkaa käytin myös tämän postauksen hameen koristelussa.


Tätä kukaa ommellessani en huomannut, että se muistuttaa vähän joulutähteä. Valokuvasta yhdennäköisyyden huomaa selvästi. Ehkä kukka löytää paikkansa vielä ensi jouluna vaikka kukka-asetelman koristeenakin...

12 kommenttia:

 1. Ihanan koristekukan loihdit! Mieluusti luen ja katselen ideoitasi, opikseni otan ja käytäntöön sovellan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jatta! Juuri siksi näitä täällä jakelen, että saa käyttää jos miellyttää. Käsintekeminen on niin kivaa että haluaa muidenkin kokeilevan. Mutta sinä tämän kyllä jo tiedätkin...

   Poista
 2. Hauskannäköinen! Varmasti myös monikäyttöinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Toivottavasti tulee myös käytettyä, aika näyttää...

   Poista
 3. Monikäyttöinen koriste somistaa asut, asusteet ja jopa tarvittaessa sisustuksen! Kaunis koru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Hanna Mi! En varmaan ole vielä edes keksinyt kaikkia käyttötarkoituksia kukkaselle.

   Poista
 4. Käyn aktiivisesti seurailemassa blogiasi, mutta harvemmin tulee . Aivan huippu idea ja mahtava toteutus, tykkään valmiin tuotteen särmikkäästä ulkonäöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pikkupippuri! Joskus on kiva tehdä särmikästä, joskus toiste taas herkkää....

   Poista
 5. Oi kun kaunis ja sopii niin monen vaatteen kanssa, niin hieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! En ole vielä edes testannut monien vaatteiden kanssa...

   Poista
 6. Sopii erityisen hyvin tuohon sarkatakkiin! Jännä tuo nappi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Metsäntyttö! Kukassa on tilkkuja samoista kankaista kuin takissa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...