lauantai 28. helmikuuta 2015

Hame jämäkankaista

"Käsityöblogit"- ryhmä haastoi ottamaan jämäkankaat ja -langat käyttöön helmikuun aikana. Tämä haaste meni tosi tiukille, kun helmikuun viimeisen päivän viimeiset tunnit on jo käsillä. Ajattelin ensin Kalevalan päivän kunniaksi antaa hameelle nimeksi Sampo, kun sitä on tässä kiireellä taottu kuin Sampoa. Luontoaiheen ja etnisen nauhakoristelun vuoksi päädyin kutsumaan sitä sittenkin juurevasti Louhi- hameeksi.

Louhi-hame on tehty villakangasjämistä ja -tilkuista. Kirjailuun tuli käytettyä vähän jämälankojakin. Hame on epäsymmetrinen kietaisumalli, kaavan tein itse peruskaavasta kuosittelemalla. Kirjailu on samantyyppinen mitä käytin tämän takin selkäosan kirjailussa. Ohjeetkin kirjailun tekoon löytyvät tuosta takkipostauksesta. Minua kuitenkin harmittaa, etten itse näe sitä kirjailua, joten päätin tehdä vaatteen, jossa kirjailu on edessä.


Vyötärönauha ja solmimisnauhat tein tukevasta ruutunauhanjämästä, joka on lojunut laatikossa parikymmentä vuotta... 


Etnisen oloinen kukkakoristenauha on Tiger-nimisestä hömppäkaupasta ostettua kankaista askartelunauhaa.


Tämä haaste tuli suoritettua loppuun Kingiä ja UMK- Euroviisukarsintaa seuraten. Lampun valossa otetut kuvat eivät ole hameelle edukseen, mutta otan paremmat otokset päälläni päivän valolla ja postaan ne sitten erikseen. Sen verran sovitin hametta, että totesin sen varsin onnistuneeksi. Palaillaan asiaan!

17 kommenttia:

 1. Tosi hieno, niin kauniin värinen!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis hame niin väreiltään kuin muutenkin! Kirjailu on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Olen vähän hurahtanut noiden kirjailujen tekoon....

   Poista
 3. Makeen hameen saitkin ommeltua jämäkankaista, kivaa kun saa nekin käytettyä. Ja vielä noin mainio käyttövaate. Kirjailut ja vino helma ovat hienot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno Tar! Se on aina plussaa kun kankaita siirtyy kaapista käyttöön.

   Poista
 4. Todella kaunis hame. Niin ihania koristeluja olet tehnyt ja tuo helma on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Täytyy vaan saada aikaiseksi kuvat hameesta myös itseni päällä. Mutta tänään siivotaan.

   Poista
 5. Sinäkin taidat pitää jämistä? Niistä saa kivoja ideoita ja ihania tuotteita. Kiva, värikäs hame, pitäisin päällä itsekin, jos olisin hameihmisiä. Sun blogissa on aina mukavia ideoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mellu! Kyllä jämät ovat inspiroivia. Ei aloittaessaan tiedä mitä niistä syntyy.

   Poista
 6. Jos olisi peruskateellinen ihminen, niin sinun taidoistasi voisi olla kateellinen! Jämien yhdistäminen siten, että ne näyttävät hyville, on taitolaji. Pidän hameesta kokonaisuutena. Jokaisella yksityiskohdalla on hallittu sijaintinsa ja ne tukevat toisiensa muotokieltä. Ja kirjailut, ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Jos minä olisin kateellinen voisi olla sinun taidoistasi kateellinen Hanna Mi! Tyylisi on niin erilainen kuin minun, jotenkin puhdas, henkevä ja tyylikäs. Onneksi kateus ei taida olla meidän käsityöihmisten piirre, enemmänkin jakaminen, kannustaminen ja yhteishenki ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...