perjantai 6. helmikuuta 2015

Huiveja käsinvärjätystä pellavasta

Näitä pellavahuiveja on näkynyt blogini postauksissa silloin tällöin, joten otetaan ne nyt tarkempaan esittelyyn. Olen harrastanut pellavan värjäystä käsin jo hyvän tovin. Näitä käsinvärjätystä pellavasta ommeltuja huiveja teen säännöllisen epäsäännöllisesti mm. lahjaksi.  

These scarfs I made of hand dyed linen. I added some little leaves to decorate the scarf. Leaves are also made of different shades dyed linen. 


Pellava on armeijan myymälästä vuosia sitten ostettua virheraitojen vuoksi hylättyä Jokipiin pellavaa. Myymälässä pellava maksoi 60 euroa/rulla. Pohjakangas on siis melko edullista, mutta värjääminen tekee siitä arvokasta. Säästän siis pienetkin tilkut ja ompelen niistä mm. lehtiä huivien koristeeksi.Lehtien ompelu on harjoitusta vaativaa pikkutarkkaa puuhaa. Lehtien reunat on ensin huoliteltu tiheällä siksakilla. Sen jälkeen lehdet kiinnitetään huiviin ompelemalla samalla ruoteet lehtiin suoraompeleella. Huivin reunat olen huolitellut kapealla 0.5 sentin kaksinkertaisella päärmeellä. Huivin olen rypistänyt vääntämällä sen kosteana kierteiselle kerälle.Ohjeet pellavan käsinvärjäykseen löytyy tästä tästä linkistä.


4 kommenttia:

  1. Ihanat huivit. Kannattaa käyttää pienetkin tilkut edelleen. :D

    VastaaPoista
  2. On kyllä niin sievät huivit, taiteelliset:-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Kanneli! Mun vanha ompelunopettajakin sanoi, että mulla on aina vähän "taiteellinen ote" näihin ompeluksiin. En tiedä tarkoittiko se sillä hyvää vai moitetta :D Tarkka se oli ainakin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...