lauantai 21. helmikuuta 2015

Tuunaushaaste - jerseymekko

Kymmeniä vuosia vanha musta jerseymekko on loistavaa materiaalia "Vaatteiden tuunaus"- Facebook ryhmän helmikuun "Mekon tai hameen tuunaus"- haasteelle. Musta mekko on niin kinkeli, että olisi sopiva nykyään ehkä kymmenvuotiaalle. Kyllä se päälle menee, mutta näyttää tosi hassulta. Mekon materiaali on paksua ja laadukasta jerseytä. Laadukkaan materiaalin vuoksi se onkin kaapin pohjalle jäänyt pyörimään. Päätin tuunata siitä itselleni sopivan lisäämällä siihen muodikkaat palkkiraidat suurinpiirtein samanvahvuisesta ja -laatuisesta Nanson jerseystä. Tätä ruskean sävyistä Nanson ylijäämäneulosta myytiin vuosia sitten Eurokankaan kampanjassa 5 euron metrihintaan.

I redesigned this old jersey dress which was too small for me. I added some fashionable wide stripes of similar jersey material. Bow and belt gives this dress a feminine touch.      
  

Viluikissana en pystynyt ulkona viimassa poseeraamaan kuin yhden nopean kuvan verran. Tämä pikakuva oli pakko tähän laittaa, koska siitä näkyy mekon oikeat värit.


Sisäkuva näyttää lämpöisessä lampunvalossa värit vähän väärin. Tein siis mekkoon leveät palkkiraidat etu- ja takakappaleelle samanlailla. Pääntien ja helman huolittelin kaksinkertaisella kaitaleella. Kaitale pääntiellä jatkuu solmiamisnauhoiksi. Kireät hihansuunkäänteet leikkasin pois ja korvasin kaitaleilla. Ihme kyllä hihoille ei tarvinnut tehdä muuta, vaan ne olivat muuten sopivat.
  

Tein mekkoon uuden vyön samasta Nanson kankaasta. Vyö ja rusetti pääntiellä tekevät tukevakankaisesta mekosta hiukan kepeämmän ja naisellisemman.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ippa! Sain inspiksen YLE:n uutistenlukijan mekosta.

   Poista
 2. Tämähän on hieno! Ei edes näytä siltä että on itse tuunattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Ajatus oli, että pitää näyttää siltä ettei ole isonnettu, vaan pitää kuulua desingniin.

   Poista
 3. Tosi hieno! Samaa mieltä Veeran kanssa että ei näytä tuunatulta vaan että raidat ovat siinä ihan oikeasti olleetkin. Juuri sellaisista tuunauksista itse tykkäänkin ja silloin ainakin itsellä tulee tuunatut vaatteet myös pidettyä. Tykkään rusetista ja vyöstä myös erittäin paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Tämän tapaisia on nyt paljon kaupoissa, siksipä ei näytäkään niin itse tuunatulta..

   Poista
 4. Jess! Tämähän on loistava idea isontaa lempimekkoja ja -tunikoita, jos ne on sattumoisin kutistuneet kaapissa ;-) Tai toki sama idea sopii myös pienentämiseen, jos jollain nyt muka sattuu olemaan moinen ongelma :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LeenaH! On se kumma kun nuo vaatteet ihan kaapissa kutistuvat... Tämä systeemi toimii moneen kutistuneeseen vaatteeseen.

   Poista
 5. Hei, tää on ihan huippuhieno mekko!! Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa: ostitko kaupasta uuden mekon? Pidän ruskean ja mustan yhdistelmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hieno tar! Kyllä tämä ihan eri mekolta tuntuukin. Niin kireä ja hölmön näköinen se ennen oli.

   Poista
 6. Minäkin yhdyn idean hienouden ylistäjiin! Ja lopputulos on kyllä niin siisti ja tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Ihme kyllä raitoja lisätessä ei tullut mekkoon mitään vetoja ja kieroutumia, yllättävän siisti tuli.

   Poista
 7. Mielettömän kaunis lopputulos:-). Mahtava idea saada ihana, käytettävä asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Tämä käy ihan arkimekosta, kestävää materiaalia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...