perjantai 3. maaliskuuta 2017

Juhlapukuja lumen keskellä


Olen koonnut tähän erilaisia tuunattuja ja itse ommeltuja juhla-asuja vuosien varrelta  Kaukajärven lumisissa metsissä kuvattuna.


Juhlatopin ostin loppuunmyynnistä aikoinaan 10 eurolla. Korkealle kaulalle nouseva venepääntie ei miellyttänyt, joten madalsin sitä ja muotoilin eteen syvähkön halkion. Koristelin juhlatopin pääntien ja helman pienillä kuparinsävyisillä helmillä. Niiden ompelu toppiin käsin vei tovin jos toisenkin. Pitkän hameen tein liukuvärjätyllä silkkinauhalla koristellusta taftista, jota jäi yli sängynpeitteen ompelusta.


Sisustuskangasta voi siis käyttää vaatteisiinkin. Herkkäihoisen ja allergisen kannattaa kuitenkin ottaa huomiooon mahdolliset käsittelyaineet, erityisesti palonsuoja-aineita käytetään sisustuskankaissa yleisesti. Kankaan huolellinen pesu kannattaa ennen ompelua. Lisäksi sisustuskankaasta ommeltu vaate on hyvä vuorittaa vaatetuskankaalla. Tässäkin taftihameessa on kokopitkä vuori.Syvän violetin iltapuvun tein Helsingin Hietaniemen kirputorilta ostamastani runsaasti kirjaillusta intialaisesta sarista.
Iltapuku on kokonaan vuoritettu ja sivusaumassa on pitkä piilovetoketju. Rinnan alla kulkevan poikkisauman päälle ompelin luikuvärjättyn nauhan. Olkaimet tein samasta nauhasta.


Musta hame on ommeltu muiden vaatteiden ompelusta ylijääneistä kangassoiroista. Joka toinen hameen kaitale on satiinia ja joka toinen sifonkia. T-paita on tuttuun tapaani tuunattu reikäompeleilla. Höyhensiivet miehustassa ovat tarrakiinnityksellä, joten ne voi irroittaa pesun ajaksi.Tämä klassinen musta sifonki-iltapuku on 90-luvun alkupuolen opiskelutyöni.  Iltapuvussa on spagettiolkaimet, sisäänrakennettu korsetti, kauniit käsinmuotoillut vedokset ja pieni savunvärisistä helmistä ommeltu koriste miehustassa.


Hihatoman satiinimekon on ompelin hauskoista siksak- kuvioisista jämäpaloista. En saanut sommiteltua mekkoa jämäpaloista niin, että kuviot kohdistuisivat etusaumassa, joten hämäykseksi ompelin sauman päälle mustan satiininauhan. Takana rusetin yläpuolella on vetoketju ja alapuolella keskitakasauman päälle ommeltu satiininauha. Hämäyksen vuoksi ommellusta nauhasta tuli rusetin lisäämisen myötä hauska yksityiskohta.

14 kommenttia:

 1. Nämä on hienoja! On vaatinut taitoa, jota sulla kyllä onkin, ja paljon työtä näiden tekeminen. Ja tietysti idearikkautta myös:) Jännä tunnelma tuossa kuvassa, jossa on musta sifonkiasu. Hattupäinen nainen katselee metsän syvyyteen, mitähän miettinee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Minusta myös hattupäisen naisen kuviin tuli jotenkin jännä tunnelma, ihan kuin olisi vähän eksyksissä :)

   Poista
 2. Ihania, hiukan satumaisia juhla-asuja. :)

  VastaaPoista
 3. Valtavan upeita pukuja, kertakaikkiaan !! Taideteoksia :)

  VastaaPoista
 4. Sinä olet kyllä sellainen monitaituri, että :). Tuon lilan puvun voisin ottaa omaankin kaappiini, valtavan kaunis. Harmi, että kunnon juhlapuvuille on aika vähän käyttöä, tykkäisin itsekin nimittäin niitä kyllä tehdä itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Meillä on yhdet kunnon juhlat vuodessa, joihin aina tietää saavansa kutsun. Muuten noilla on tosiaan vähän käyttöä. Olen tehnyt tai ostanut joka kerta uuden puvun, mutta nyt noita on sen verran monta, että täytyy ruveta käyttämään uudestaan ;)

   Poista
 5. Upeita luomuksia kaikki! Juhlapukujen ompelu onkin ihan oma taiteen- ja taidon lajinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Melkein paras osio juhlissa on se puvun ideointi ja tekeminen ;)

   Poista
 6. Upeita juhla-asuja olet loihtinut!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...