keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Remonttia, sisustusta ja pientä tuunausta


Pääsimme nauttimaan jouluna löylyistä juuri remontoidussa saunassa. Samalla remontoitiin kylpyhuone ja vähän kodinhoitohuonettakin.  Pitihän siinä samalla sitten vähän sisustaa ja tuunatakin! Kaikki vanha kun näyttää juuri remontoidussa ympäristössä niin nuutuneelta.

ENNEN:
Alla ennen saunaremonttia napattu kuva. Vaaleat saunan lauteet ja seinät olivat jo pinttyneet, vaaleanpunaisesta laattalattiasta puhumattakaan. Itse en ikinä valitsisi tuon väristä laattaa, joten oli kiva päästä siitä vihdoin eroon.


JÄLKEEN:
Toiveena uuteen saunaan oli "savusaunamainen" tunnelma, lopputulos oli juuri toivotun mukainen, hämärä ja tunnelmallinen. Tummassa paneelissa näkyy puun syyt kauniisti. Uudet lauteet ja vanhat vaaleat ikkunankarmit sävytettiin värimaailmaan sopiviksi.


Vanha löylykiulu sai lähteä, tilalle ostin Anttilasta modernin Rentosauna- settin, joka on alumiinista ja bambusta valmistettua tamperelaista designia.

Harmahtavat keraamiset pitsilyhdyt on myös Anttilasta. Ne luovat hauskoja valoefektejä seinille. Selkänojan taakse asetennettiin modernit ja tunnelmalliset led- valot.


Ompelin saunaan uudet reilunkokoiset laudeliinat Jokipiin pellavasta. Tuunasin vanhat Hemtexin päänaluset uusilla pellavaisilla päällisliinoilla. Tästä urakasta lisää postauksen lopussa...


Kiukaan taakse seinään laitettiin kaunissävyinen kivilaatta.


Pyöreä lamppu antaa tarvittaessa lisävaloa. Led- valoilla ja lampulla on omat katkaisijansa, joten valaistuksen voi valita tarpeen mukaan. Tummaksi sävytetty pieni pärekori on myös Anttila löytö. Saunan ja kylpyhuoneen väliin laitettiin moderni harmaa lasiovi.

ENNEN:
Vaaleanpunainen laattalattia jatkui saunasta kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Saumaus oli kylpyhuoneen viemärin ympäriltä rikki ja pientä kosteusvauriota kuivatettiin yhden viikonlopun ajan. Vanha kylpyhuone oli tunnelmaltaan laitosmainen, laattojen ruskean ja vaaleanpunaisen yhdistelmä erikoinen. Vaaleankellertävä puupaneelikatto ja ovet olivat vanhanaikaiset.


JÄLKEEN:
Yhtenäisyyden vuoksi saunaan, kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen laitettiin sama tummanharmaa lattialaatta. Suihku vaihdettiin uuteen. Ensin oli tarkoitus laittaa kylpyhuoneeseen valkoinen kattopaneeli, mutta remonttifirma ehdotti samaa paneelia, millä sauna tehtiin. Lopputulos on kaunis, paneeli sopii kylppärinkin sävyihin ja tuo yhtenäisyyttä. Harmaan lasivälioven karmit ja ovennuppikin sävytettiin kylpyhuoneen lämpimään tunnelmaan sopiviksi. 

Uuden saunan kunniaksi jokaiselle perheenjäsenelle ostettiin oma nimikoitu pesuharja Tampereen Joulutorilta. Ne ovat 1944 perustetun lempääläisen Koivukauhan tuotteita.


Kaksi kylpyhuoneen seinää laatoitetiin tummemmalla lämpimällä vihertävänharmaalla laatalla ja kaksi seinää luunvaalealla laatalla. Laatoissa on elävä kirjava pinta. Peseytymistarvikkeita varten hankittiin Ikeasta harmaa pyörällinen vaunu.


Bauhausista löytyneessä pyyhenaulakossa yhdistyy lasi ja metalli. Pentikin harmaan pyyhkeen ja laudeliinan meidän poika sai viime keväänä ylioppilaslahjaksi.


ENNEN:
Kodinhoitohuoneessakin oli vaaleanpunainen laattalattia. Kylpyhuoneen, saunan ja kodinhoitohuoneen väliovet olivat kelertävää puuta ja kirkasta rosopintaista lasia ja katot samansävyistä puupaneelia. Kokonaisuus oli vanhanaikainen, "ysärityyliä".


Kodinhoitohuoneen vaalea taso oli liian lyhyt, sillä pesukoneen päällä oli ennen kuivuri. Minä en sellaista käytä, sillä se kuluttaa ja kutistaa tekstiilikuituja ja lyhentää vaatteiden käyttöikää.


Uusi valkoinen ovi ja valkoiseksi maalattu kattopaneeli raikasti kodinhoitohuoneen ja harmaa lattialaatta antoi ryhtiä kokonaisuudelle.


Vanhat valkoiset kalusteet ja näppärä reilunkokoinen pesuallas hanoineen säästettiin, mutta taso pesukoneen ylle vaihdettiin. Taso on hauskaa rustiikkista "kulunutta puuta", ja se sopii hyvin vanhaan peilikaappiinkin. Tummaksi sävytetyt pärekorit ovat samaa Anttilan sarjaa kuin saunassa oleva kori. Nyt ei tarvitse nostaa jokaista pulloa erikseen tasoa pyyhkiessään.Ompelin uuteen saunaan laudeliinat kangaskaapistani löytyneistä Jokipiin pellavan värjäämättömistä pellavanpaloista. Kokeilin niihin ristipistolta näyttävää kirjailua rakkaalla Pfaff- ompelukoneellani. Käytin ihan tavallista tummanruskeaa ompelulankaa. Jälki on hauskaa, käsintehdyn oloista, joskin kirjailu oli "nasta laudassakin" tuskallisen hidasta.
 

Vanhat Hemtexin pastellinsävyiset päänaluset eivät enää sopineet saunaan alkuunkaan, joten ompelin niihin uudet pellavaiset "tyynyliinat". Tyynyliinojen avonaiset päädyt kirjailin laudeliinojen tapaan. Liinat suljetaan tarrakiinnityksellä, ompelulanka on niin pellavan väristä, ettei tarrakiinnitystä juuri huomaa.


Tämmöinen pieni luksusmainen saunaosasto meillä nyt siis on! Tyyli on yhdistelmä perinteistä ja modernia, sillä meillä tykätään vastakohtaisuuksista... Uuden ei siis tarvitse aina olla viileän vaaleaa :) 

Koko remontin toteutti Suomen Muuttoremontti, jonka sivut löytyvät tästä linkistä
ja facebooksivut, joilta löytyy "ennen ja jälkeen" kuvia toteutetuista remonteista, tästä linkistä.
 

22 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kyllä tuossa uudessa sanunassa voisi saunoa vaikka joka päivä. Hyvin sopii sävyt keskenään. Rempat on raskaita kun tekee muta kun on valmista on upeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther! Totta on, että remontit on raskaita, etenkin saunaremppa suomalaiselle. Viisi viikkoa ilman saunaa... Mutta kyllä ne löylyt on sitten makoisat ;)

   Poista
 2. Hieno lopputulos! Kivan rauhaista värimaailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Hyvältä näytti teidänkin uusi kylppäri :)

   Poista
 3. Onpa ihanan näköistä! Ihastuin ikihyviksi noihin pitsilyhtyihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katjaups! Niin minäkin, sillä sekunnilla kun ne näin :)

   Poista
 4. Todella upea uudistunut saunaosasto, kelpaisi minullekin, vaan eipä kerrostalossa oikein saa laittaa pesutiloja uusiksi :D Täällä on sentään ollut suunnittelijalla edes vähän yritystä: laatat ovat vaaleita vihertävää raitaa lukuunottamatta. Saunakin oli lähes käyttämätön tänne muuttaessani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Illuusia! Sinunkin pesutilasi kuulostavat hyvältä :)

   Poista
 5. Upeasti uudistunut saunaosasto! Tykkään kovasti värimaailmasta! :) Pitsilyhdyt on kauniit, samoin uutukaiset saunatekstiilit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Parasta on juuri värien sopiminen niin hyvin yhteen :) Remonttifirma näki vaivaa yksityiskohtien sävyttämisessä.

   Poista
 6. MMmm, onnistunut remontti, mikä ihana tunne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Sitä se on, ihanaa kun viiden viikon päästä viimein pääsee saunaan :)

   Poista
 7. Kyllä nyt kelpaa. Tosi hieno muodonmuutos joka osassa! Hienosti olet sisustellut pientavaroilla, antavat viimeistellyn loppusilauksen ja nuo koneella kirjotut pellavat ovat todella upeat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Olen käyttänyt ompelukoneeni kirjailumahdollisuuksia laiskasti, ehkä nyt on aika perehtyä siihenkin :)

   Poista
 8. Ihanan tyylikästä! Kelpais mullekin. :)

  VastaaPoista
 9. Oi-joi! Kyllä on upeat uudistetut tilat.
  Kuinka tuolta malttaa olla pois ollenkaan. Ihanan tunnelmallinen sauna <3

  VastaaPoista
 10. Hei! Minulla olisi sinulle postia haasteisiin liityen, mutta en löytänyt sähköpostiosoitettasi. Laittaisitko minulle viestiä osoitteeseen vaapulavot(at)gmail.com , kiitos!

  VastaaPoista
 11. Todella upea muutos! Kauniit laatat sekä kivan hillityt värit, joita voi sitten aina mieleen mukaan tekstiileillä ja pienillä sisustusesineillä maustaa. Kirjontajälki on kaunista, pitäisi tutkia löytyykö omasta koneesta vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Pieni sisustelu on kivaa, joskin tuollainen ristipisto kirjailu on koneellakin hidasta TIKUTTELUA ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...