perjantai 3. marraskuuta 2017

Tuunattuja hameita

Tässä muutama kylmemmillekin säille sopiva tuunattu hame.


Vanha harmaa vakosamettihame sai helmaansa koristeraidan kullansävyisestä sisustusnauhasta ja viininpunaisesta siksakilla helmaan kiinnitetystä neulelanganjämästä. Risareuna oli hameessa jo valmiina. Vuorin alareunaan ompelin vihertävästä organzasta poimutetun kaitaleen, joka vilkuu nätisti myös sivuhalkiosta. 


Lyhyt paksusta kankaasta tehty hame on hankala vaate. Kesällä se on liian kuuma ja syksyllä se tarvitsee seurakseen paksua sukkahousua, säärystintä ja pitkää takkia. Tämän lyhyen hameen pidensin syksyyn sopivaksi salsahameeksi. Sopivan värisiä pikkupaloja löytyi valmiina kangaskaapista.


Tässä toinen pidennetty ja samalla myös sivukaitaleilla levennetty hame. Tämä taskuhame oli varsinainen roiskeläppä, jota käytin vain kunnon housujen, kuten farkkujen, kanssa. Housu-hame yhdistelmässä vaan kertyy mielestäni liikaa kangasta vyötärölle, jolloin etenkin istuminen on epämukavaa. Pidennys on hyvä ja käytännöllinen ratkaisu varsinkin, kun sopivia kankaita kaapista löytyi valmiina.


6 kommenttia:

 1. Tykkään erityisesti tuosta keskimmäisestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Siinä on ehkä värit parhaiten tasapainossa ;)

   Poista
 2. Salsahameet on kivan näköisiä, vaikka en itse oikein sellaisia osaa käyttääkään.. Täytyisi ihan opetella.. Minäkin tykkään eniten tuosta keskimmäisestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Mulla on ollut paljon salsahameita, niin kesä- kuin talvikäyttöisiäkin. Aika hitaitahan ne on ommella kun on metritolkulla kaitaleita :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...