perjantai 19. toukokuuta 2017

T-paitojen tuunausta ja kenkäpussi


Nuorisoa näyttää nykyään olevan kahta sorttia. Toinen puoli rakastaa merkki- ja luksusvaatteita ja toinen puoli mielummin peittäisi kaikki merkit ja tekstit. Etenkin tietotekniikan harrastajat näyttävät olevan tuota jälkimmäistä "No logo"- sorttia. Vaikka tekniset laitteet olisivat viimeistä huutoa, niin edes niiden mainospaitoja ei päälle laiteta. Olen Thaimaan reissuilta tuonut meidän nuorelle it-velholle tuliaisiksi vaatteita, mutta pyrkinyt välttämään ns. merkkivaatteita, feikkejähän ne yleensä siltä suunnalta ostettuna ovatkin. Jotenkin kuvittelin, että parin T-paidan selässä oleva Thailand- teksti saisi armon, mutta ei. Tiikeripaidan etumuksessa oleva pikkuteksti sentään sai jäädä. Selän suuri kullanvärinen Thailand- tekstin sensijaan täytyi tuunata pois.


Leikkasin siis yläselästä kappaleen teksteineen pois ja korvasin sen kaapista löytyneellä rastitrikoolla.


Ja tismalleen saman tempun tein toisellekkin T-paidalle. Thaimaalaisissa T-paidoissa on kyllä muutoin hauskoja painokuvioita, myös paitojen materiaalin ja ompelutyön laatukin on kohdallaan.


Paidoista leikatuista paloista tein näppärän kenkäpussin seuraavia reissuja varten. Ensin ajattelin laittaa vetoketju palojen keskelle, mutta ompelulaatikostani löytynyt ainoa sopivan mittainen vetoketju oli vihreä, ja se erottui liikaa kullanvärisestä painatuksesta. Ompelin siis palat yhteen ja laitoin vetoketjun yläreunaan. Kullanvihreä nauhalenkki pussin kulmassa sitoo eri elementit yhteen.  


Pussin takaosa on satiinia ja pussi on vuoritettu mustalla vuorikankaalla.

6 kommenttia:

  1. Voi kuinka näppärää! Tuo ruksikangashan sopii ihan täydellisesti taaakse. Kenkäpussista tulikin mieleen, että sellasia on muuten joskus ollut ompleulistallani ;), mutta enpä ole muistanut tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Kenkäpussit ovat näppäriä matkoilla, mutta yleensä niiden olemassaola kaipaa vasta pakatessa ;)

      Poista
  2. Hienoja tuunauksia, nyt kelpaa:) Kivasti sait hyödynnettyä materiaalit, pätkistä vielä näppärän kenkäpussin. Tehokasta tuunausta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo! Tällaiset tuunaukset on kivoja tehdä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...