tiistai 19. heinäkuuta 2016

Vettä kengässä


"Täällä sitä saa astmaatikko keuhkojen täydeltä hyviä mikrobeja." - totesi meidän it-velho, kun tarvoimme suolla lakkojen perässä. Välillä tuntuu siltä, että nuoriso tietää kaiken. Ei ole kauaa siitä kun uskottiin, että koira perheessä ehkäisee allergioita ja astmaa. Nyt uskotaan, että salaisuus piilee koiran turkissaan sisälle tuomissa luonnon mikrobeissa, joita erityisesti monimuotoisissa metsissä on. Meidän kaltaisen allergisen astaatikkoperheen ehkä siis kannattaa liikkua luonnossa. Toki soiden kostea ilmakin on astmaatikolle helppoa hengitettävää, mielikin luonnossa lepää.  


Suolla on mielenkiintoinen värimaailma. Kirkaanvihreään sammalmattoon onnistuin upottamaan jalkani niin, että saapas oli täynnä kihelmöivää vettä. Ötököitä, mikrobeja, mitälie sieltä tuli saappaaseen...


Suurikokoinen sammakko teki tuttavuutta kamerani kanssa. Tällä linssiluteella ei ollut mitään kiirettä pois, sain kuvata ihan rauhassa. Näin ison sammakon olen nähnyt viimeksi lapsena.


Torvijäkälän valloittamat kannot näyttivät hauskoilta. Niissä näkee kasvot kun tarkasti katsoo...


Lakkasaalis jäi tällä kertaa melko vaatimattomaksi. Joku onnekas oli jo ehtinyt ennen meitä :) Onneksi siippa löysi seuraavana päivänä paremman paikan ja toi kotiin melkein ämpärillisen lakkaa, hillaa, suomuurainta, valokkia, linttiä. Arvokkaalla marjalla on monta hienoa nimeä.

12 kommenttia:

 1. Auts, nyt mä oon kyllä vähän kateellinen.. Lakka on ehdottomasti mun lempparimarja, ikinä en ole poimimaan päässyt..

  VastaaPoista
 2. Suolla liikkuminen on kyllä varmaan hyvää liikuntaa muutenkin. Minun ei ole tullut käytyä suolla nyt, vaikka tuossa ihan vieressä on. Suolla liikkuminen on minusta hiukan pelottavaakin; tiedä mihin suonsilmään jalka uppoaa... Ainakin mieluummin menee jonkun toisen kanssa kuin yksin. Tyttäret kyllä on jo sinne kinunneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jalan mulahtaminen syvyyksiin ei ole koskaan kiva tunne. Minulle käy niin joka kerta kun suolla tarvon ;)

   Poista
 3. Kääk, niin syksyinen tunnelma kauniissa kuvissa. Mä en tahdo luovuttaa vielä...kesä menee aina liian nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jotenkin on ollut viime aikoina jo syksyä ilmassa. Ja eihän se kesä ole vielä oikein alkanutkaan...

   Poista
 4. Paljonhan sulla oli lakkoja täällä nolla.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa

  VastaaPoista
 5. Ihana tunnelma sinun kuvissasi! Suolla tarpominen on minustakin toisaalta jännää, toisaalta rauhoittavaa. Lakkojen perässä en ole kymmeneen vuoteen ravannut. Ostan valmiiksi poimittuna, jos tarvitsen. Ennen siihen meni monta päivää. Viimeisen kerran käydessäni sain joka päivä niin monta ampiaisen pistoa ja onnistuin melkein eksymään, joten tuumasin etten enää taida suolle mennä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaverit on hyvä olla mukana, ettei ainakaan yksin eksy :D

   Poista
 6. Lakat on meillä poimimatta ja varmaan jääkin, harmi vaan. On ne niin herkullisia. Mustikoita olemme koittaneet metsästä hakea hyttysten ja muiden ötököiden keskeltä. Mukavia kesäpäiviä sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli, kuten myös sinulle. Ötökät ovat viheliäisiä, etenkin mäkäräiset ja hirvikärpäset ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...