perjantai 23. syyskuuta 2016

Tallinna


Teimme parin päivän shoppailu/valokuvaus/hupireissun Tallinnaan. Sitten viime käynnin Tallinna on muuttunut melkoisesti. Paljon on rakennettu uutta ja korjattu vanhaa. Kävimme ostoksilla uudessa ja komeassa Ulemiste- ostoskeskuksessa. Kuvassa yksi ostoskeskuksen komeista portaikoista, joissa oli kaikissa oma tyylinsä. Hyvä niin, sillä nämä maamerkit helpottivat jättikeskuksessa suunnistamista. Tarjontaa ostoskeskuksessa oli valtavasti, joka tyyliin ja makuun. Mitä täältä ei löydä, sitä ei kyllä tarvitsekkaan.


Kävimme illalla syömässä Tallinnan vanhakaupungissa hyvässä seurassa. Miljööltään erityisen kaunis Ravintola Dominic tarjoaa loistavaa palvelua ja erinomaista ruokaa. Tässä ravintolassa tarjoilijoilla on todella hyvä "rytmitaju" ja vaisto. He näyttävät tietävän tismalleen, kuinka paljon seurue tarvitsee jutteluaikaa annosten välille. Kaikki annokset on myös kauniisti tuotu esille. Alkupalana nauttittu tomaattikeitto oli suussa sulavaa. 


Kokin tervehdys oli mangosorbettia shampanjassa. Pääruokana nautin aivan täydellistä lammasta.Jälkiruoan kanssa nautittu kahvi oli parasta pitkään aikaan. Suklaakakku veti aivan hiljaiseksi, oli pakko vain keskittyä nauttimaan :)


Tallinnan vanhakaupungissa on mukavan rauhallista harrastaa valokuvausta. Vaikka kaupungissa oli paljon turisteja, niin hiukan syrjemmällä pimeän tullen ei näy enää ketään. Pitkillä valotusajoilla ei siis ilmesty kuviin ylimääräisiä "haamuja", jotka olivat esim. Prahassa valokuvaajan riesana.
 Munkinkaapuinen patsas pitkine varjoineen on aika hauska yökuvissa.
 


Hotellimme kattoterassilta modernin Tallinnan yövalot näyttävät myös huikeilta.


Sää oli melko mukava, mutta lähtöpäivänä mustat pilvet vyöryivät komeasti meitä kohti. Kuva on napattu ikkunan läpi hotellihuoneessa. Ikkunan läpi kuvatessa on hyvä olla apuna objektiiviin kiinnitettävä pyöröpolarisaatiolinssi, jolla saa himmennettyä ikkunalasin heijastuksia.


Ulemiste- ostoskeskuksesta ostin uuden laukun. Minulla on ollut joskus samantyyppinen laukku, jonka käytin ihan loppuun. Olen etsinyt vastaavaa jo muutaman vuoden ajan, ja nyt se sitten löytyi. Laukku maksoi alennuksen kera 26 euroa. Se on jo ahkerassa käytössä ja hyväksi todettu.

8 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia ja kivan näköinen laukku, vaikkei minun tyyliäni olekaan. Näyttää kivalta, kun siinä on "tilkkuja" erilaisista nahoista! Ehkä voisin itsellenikin tuollaisen ottaa, jos olisi vaikka enemmän tuota pääliosan kellertävää nahkaa! :)

  Mulla ja poikaystävällä on myös suunnitteilla reissu Viroon, kunhan veronpalautukset tulee. Tarkoituksena ois mennä omalla autolla, kun mä en pysty terminaaleissa kävelemään, enkä oikein ostoksiakaan raahaamaan. Isä vielä kaiken lisäksi lupasi maksaa matkat! Mikä hotelli tuo on, missä olitte, ja millaista hintatasoa se oli? Itse olen tähän saakka katsellut vähän etäämpänä keskustasta olevia hotelleja ja motelleja, mutta toki tuollainen ihan kaupunkihotellikin olisi kiva, jos ei ole turhan tyyris. Tähän mennessä parhaaksi vaihtoehdoksi on valikoitunut Humala-niminen hotelli, joka on noin 3-5 kilometriä keskustasta länteen. Eikä tuolla nimellä toki ollut mitään asiaa sen kanssa, miksi tuon valitsisin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskan niminen hotelli :D Tallinnassa tosiaan kannattaa käydä, kiva kaupunki! Meidän hotelli oli Sokos hotel, ja se maksettiin bonuspisteillä, ei siis rahalla, joten en osaa sanoa hinnasta, mutta mukava hotelli ja hyvät näkymät ikkunasta :)

   Poista
 2. Hieno laukku, kelpaisia mullekkin.
  Meille Tallinna on vähän sellainen kohde, että jos aamulla on sellainen olo, että nyt pitää päästä käymään jossain muussa maassa niin ei muuta kuin laivaan ja päivän reissulle. Tallinna ei kuitenkaan meille ole se kohdemaa jonne suunniteltaisiin reissuja. Toki ollaan mietitty jos autolla lähdettäisiin ja kierrettäisin Viroa ja siitä sitten eteenpäin Puolaan. Tarkoituksena käydä Viron entisillä keskiysleireillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekkin Tallinna on mukava pistäytymispaikka. Meillä oli auto matkassa, ja nyt nähtiinkin paljon enemmän, ajeltiin mm. esikaupunkialueilla ja käytiin monissa ostoskeskuksissa.

   Poista
 3. Upeita kuvia olet taas ottanut. Olet kyllä hyvä kuvaaja, Pirjo!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...