lauantai 17. marraskuuta 2018

Mikä härveli!

Olen tässä jo pitemmän aikaa suunnitellut oman grafiikanprässin ostamista siksi, ettei grafiikanharrastukseni ei olisi sidottu työväenopiston kurssiakoihin ja yhteen iltaan viikossa. Jo parina kesänä minulla on ollut hirveä hinku tehdä grafiikkaa ja silloin juuri kurssini on lomalla. Suosimaani syväpainotekniikaan myytävät prässit vain ovat tavattoman kalliita, n. 1000-2000 euroa mallista ja koosta riippuen.

Siippa päätti kokeilla kepillä jäätä ja jätti ostoilmoituksen eräälle netin "osto ja myynti"-sivustolle. Näitä prässejä ei yleensä vain koskaan tule myyntiin ja olin asian suhteen aika skeptinen. Yllättäen yksi vastaus tulikin, aikaisemmin grafiikkaa harrastaneelta herralta, joka oli jo siirtynyt muiden taideharrasteiden pariin. Tämä monitoimimies oli valmis luopumaan varsin erikoisesta härvelistä, itse suunnitellusta ja käsityönä tehdystä grafiikanprässistä. Testasin kojetta omalla laatallani ja jälki oli varsin hyvää. Puristusta riittää, mikä on syväpainotekniikassa tärkeintä. Kaupat syntyivät ja siippa osti minulle etukäteisjoululahjaksi prässin 200 euron sopuhinnalla.


Prässillä pystyy painamaan noin A4 kokoisia töitä. Suunnittelin ostavani vähän isompiin töihin soveltuvaa prässiä, mutta rahansäästö sai luopumaan tästä ajatuksesta. Ehkä pieni on kuitenkin kaunista ja isoja töitä voi aina painaa tarvittaessa työväenopiston kursseilla. Nyt ei työskentelyä rajoita ajankohta vaan ainoastaan inspiraatio. Jotain uutta tyyliäkin grafiikkaani on taas syntymässä...


Muutakin kulttuuria on tullut viime aikoina harrastettua, joskin kamera on jäänyt usemmiten kotiin. Ystävättären kanssa tuli käytyä Sara Hilden taidemuseossa katsomassa ihana ja inspiroiva Anj Smithin näyttely "Sea lily, feather star". Tällä naisella on aivan oma uniikki tyylinsä katsoa maailmaa. Siipan kanssa kävimme katsomassa The Gueen elokuvan "Bohemian rhapsody"  ja Frenckellin näyttämöllä komedian "Ulkomaalainen". Molemmat varsin viihdyttäviä, suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Tää on kyllä mielenkiintoinen härveli :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, uusien töiden esittelyä odotellessa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä niitäkin tulee vielä esittelyyn, ennemmin tai myöhemmin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...