lauantai 21. elokuuta 2021

Järven neito - Fantasiapuku käsinmaalatusta silkistä

Heräsin mökillä auringonnousun aikaan upeaan aamu-usvaan. Eihän siinä enää nukkumaan malttanut mennä. Kaivoin yli 20 vuotta sitten tekemäni käsinmaalatun silkkipuvun esiin kuvattavaksi. Monessa mukana ollut puku on osoittanut jo kulumisen merkejä, joten kuvasin sen nyt vielä kerran muistoksi. Siinä touhutessani houkuttelin paikalle uteliaan telkän, jolla on tapana tulla pitämään minulle seuraa. Välillä sitä piti hätistellä vähän kauemmaksi, muuten se olisi tunkenut jokaiseen kuvaan mukaan. Tämä kuvasarja alkaa hämärän ensimmäisistä auringonsäteistä kirkkaan aamun valkenemiseen. 


 
 
Tällä kertaa lisäsin hihattomaan mekkoon nopeasti hihat käsinvärjätyistä lehdillä koristelluista pellavahuiveista.
 
 Käsin maalatun silkkipuvun teema on auringonnousu veden yllä, joten kuvaushetki oli puvulle täydellinen. Oranssin sävyissä loistava etuosa on aurinko. Siihen on maalattu kullanvärisiä keskiajalta peräisin olevia symboleja. Liukuvärjätty helma esittää aallon tyrskyjä.
 

Tämä puku on esiintynyt parissa muotinäytöksessä ja kolmessa näyttelyssä. Tässä pari vanhaa kuvaa Verkarannan yhteisnäyttelystä Tampereella.
 


7 kommenttia:

 1. Aivan upeat kuvat upeasta puvusta! Minulle tuli mieleen päivän kirkastumisesta sanat: "...aina täyteen päivään saakka."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein etsiä mistä se tarkemmin olikaan: v. -92 Raamattu, Sananlaskut 4:18, mutta "aina" -sana oli liikaa siinä, mitä mieleeni tuli.

   Poista
  2. Kiitos Metsäntyttö! Usvan läpi nouseva aurinko on niin kaunis ja levollinen :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...