keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Lumihiutalehame vanhasta verhosta ja tuunattu T-paita

Vanhasta valoverhosta syntyi epäsymmetrinen lumihiutalehame. Sen seuraksi sopii reikiintyneestä ja tahriintuneesta T-paidasta tuunattu persoonallinen "siivekäs" paita.

This skirt I made of old curtain. The hem of the skirt is decorated with snowflakes which are made of white organza and stripes made of black wool yarn. T- shirt is a redesign of an old "smudged and holey" shirt. Printed wing pattern and feathers covers the smudge. Holes I just made bigger and finished them carefully with light blue yarn. I added some more holes to the sleeves and hem of the shirt.    


T-paidan selässä ja rintamuksessa on silkkipainolla painettu siipikuvio. Selkäpuolen kuvion painoin suoraan paitaan jo uutena ja etupuolelle laitoin kuvion vasta tuunauksen yhteydessä "olosuhteiden pakosta". Postaan silkkipainomenetelmästä tarkemmin ohjeiden kera ehtiessäni.


Paidan olisi voinut heittää suosista pölyrätiksikin, mutta halusin nähdä mitä siitä vielä voisi saada aikaiseksi... Otin sen eräänlaisena henkilökohtaisena haasteena.


Valoverhosta tehdyn hameen vuorina on musta-valkoraidallinen vuorikankaanjämä, joka näkyy valoverhon läpi. Vyötäröllä on nauhakuja, johon on pujotettu mustasta vinokaitaleesta ommellut solmiamisnauhat.


Puseron miehustaan tulleet reiät on leikattu suuremmiksi ja ne on huoliteltu ympäriinsä tiheällä siksakilla käyttäen sinisäsävyistä ompelulankaa.


Tässä tuunausohje piirroksena. Punaiset viivat ovat leikkuuviivoja. Hihat leikataan "holkkihihoja" muistuttaviksi pikkuhihoiksi. Kainalosta leikataan hiukan miehustan puolelle. Uudet kädentiet ja helman huolittelin saumurin "huivipäärmeellä" ympäriinsä. Reiät huolittelin tiheällä siksakilla. Käytin siksakissa erisävyisiä sinisiä langanjämiä, tulipahan nekin käytettyä. Reikien leikkuussa ja ompelussa kannatta huomioida se, että siksakilla huolitellessa reiät venyvät ja suurenevat. Leikkasin paidan uuteen uskoon ihan vapaalla kädellä, joten täydellisen symmetrinen se ei ole, ei se ole minun mielestäni oleellistakaan.


Painoin siipikuvion silkkipainomenetelmällä valkoiselle kankaanpalalle. Leikkasin kuvion irti puolen sentin varalla ja ompelin paidan etumustaan peittämään likaläiskiä (kahvia?). Ommellessa lisäsin muutaman valkoisen höyhenen ompeleitten väliin. Höyhenet kestävät varovaisen käsinpesun.


Hameen solmiamisnauhojen päihin ompelin organzasta "lumihiutaleet" . Niiden reunat on huoliteltu kapealla saumurintikillä eli ns. huivipäärmeellä. 


Valoverhokankaan vino hopeanvärinen raita ja vuorin läpikuultava raidoitus tekee hameen pinnasta elävän. Ompelin helmaan vielä aaltoilevia raitoja mustaa pörröistä jämälankaa hyödyntäen. Jämälanka on kiinnitetty kankaaseen ompelukoneen siksakilla. Sekaan lisäsin vielä organzalumihiutaleita. Tulipahan pienet organzatilkutkin käytettyä. Hameen kaavan tein itse.


18 kommenttia:

 1. Todella kaunis asu, jotenkin tulee mieleen sellainen, keijukaismainen:-)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Paita lisää asuun vähän huumoria, sitä pitää aina vähän olla.

   Poista
 3. Sinä olet kyllä niin luova! Hame on tosi hieno, siinä on upeaa kerroksellisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Keveillä materiaaleilla on kiva leikitellä.

   Poista
 4. Siinä se nähdään, että vain mielikuvitus on rajana! Nämä tämmöiset jutut, jossa voi tehdä vapaasti, ilman ohjeita ja sääntöjä, on kyllä kaikkein hauskimpia tehdä. En olisi kauempaa katsottuna arvannut noista hameenhelman mustista "nauhoista", että ne onkin pörrölankaa:) Juuri tänään aamuna mietin, että vaatteet on nykyään vähän kertakäyttötavaraa, joka laitetaan pois kun kyllästytään, mutta tuo sinun t-paita on hyvä esimerkki, kuinka voi saada jopa pilalle menneelle vaatteellekin lisäaikaa. Ja kuinka kaikenlaisia pieniäkin tarvikkeenjämiä voi hyödyntää. Tämä oli hauska juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Sitä on itsekin tyytyväisempi kun ei mene aina siitä mistä aita on matalin. Näiden kankaiden ja vaatteiden kkanssa voi välillä vähän hullutella ja katsoa mitä syntyy.

   Poista
 5. Kivoja oivalluksia! Suottahan tuon paidan olisi pölyrätiksi laittanut.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Juu ei se yhtä kiva rättinä olisi ollut. Hyvää kokeilumateriaalia kun ei olisi siinäkään hävinnyt mitään että se olisi mennyt pilalle.

   Poista
 6. Jännittävä t-paita, kivoja reikiä.

  VastaaPoista
 7. Tässä näkee niin hyvin, miten luova ihminen saa toisen mielestä käyttökelvottomasta vaatteesta hienon luomuksen! Painokuvio ja reiät tukevat toisiaan muotokielellään ja väreillään. Herkkä ja kaunis asukokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Asusta tuli yllättävän herkkä varsinkin lumen keskellä kuvattuna.

   Poista
 8. Wonderful skirt!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...