lauantai 14. helmikuuta 2015

Mitä kaipaan juuri nyt

Viime talvi oli niin surkea etten kertaakaan päässyt hiihtämään. Tänä talvena lunta on tullut mukavasti, mutta sää on ollut todella vaihtelevaa. Säätä on sekoittanut kymmenien asteiden lämpötilavaihtelut. Muutama päivä sitten mittari näytti 10 lämpöastetta ja yleisesti vitsailtiin olevan lämpimämpää kuin viime juhannuksena. Metsään vedetyt ladut sulavat ja jäätyvät vuoronperään, ja mahtavat myrskytuulet roskaavat ladut perusteellisesti. Pidän todella paljon hiihtämisestä, mutta huonoilla laduilla en kuitenkaan suostu hiihtämään.


Lähijärven jäälle ei latua ole vedetty tänä talvena laisinkaan. Tunnin lenkki järven ympäri on ollut ehdoton suosikkini vuodesta toiseen. Taitaa mennä toinenkin vuosi putkeen etten pääse sitä kiertämään. Rauhallinen hiihtolenkki hiljaisessa valkoisuudessa ja raikkaassa ilmassa saa pään kirkkaaksi ja ideat lentämään. Hauskoja ja omaleimaisia kädentöitä syntyy ihan toiseen tahtiin kunnon hiihtokeleillä, sitä kaipaan juuri nyt. 

Taitelija Kaarina Kaikkonen, jonka upeata kierrätetyistä paidoista tekemää "Totuuden henki"- teosta ihmettelin ja ihailin  tässä postauksessa, kerää tällä hetkellä käytettyjä ja joutilaita suksia uuteen teokseensa. Kenties kyseessä on kannanotto ilmastonmuutokseen... En kuitenkaan ajatellut vielä luopua toivosta ja rakkaista vanhoista ystävistäni eli suksistani, vaan vanhat Peltoset jäävät vielä omiin nurkkiini odottelemaan. 

Tänä ystävänpäivänä ajattelin toivoa meille kaikille kunnon talvipakkasia ja hiihtokelejä! 

Hyvää Ystävänpäivää kaikille näiden muutama vuosi sitten hiihtolenkillä otettujen tunnelmakuvien myötä! 

Happy Valentine's Day!
These atmosferic winter photos I took few years ago while I was skiing.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Ilosofiaa! Vaikka ovat virlä vanhalla kameralla otettuja, niin kuitenkin ihan kivoja.

   Poista
 2. Aivan upeita kuvia hienoista talvimaisemista. Hyvää ystävänpäivää sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Tuollaisissa maisemissa mielikseen kulkee ja mieli rauhoittuu, aivan ihanat maisemat! Minä en ole kaivanut - enkä juuri kaivannutkaan - vielä suksia enkä monoja esiin. Lunta kyllä olisi jo riittävästi, mutta nyt meillä on muutama tallattu polku tuolla metsässä. Kun niitä muistaa tarpeeksi usein kulkea, niin pysyvät kulkukelpoisinakin. Eilenkin kävin siellä itsekseni tallustelemassa. Joskus on kiva mennä koko poppoolla, mutta joskus taas ihan vain itsekseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Minäkin olen korvannut nyt hiihtolenkkejä kävelylenkeillä, joka kävelysauvojen tai kameran kanssa.

   Poista
 4. Kauniit talvimaisemat. Kiva nauttia talvesta näinkin, katsella silmiä ja sielua hiveleviä kuvia!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se jonkinlaista korviketta, tämä kuvien katselu. Myös valokuvaaminen käy korvikkeesta, sitä harrastin eilenkin. Latailen niitä sitten taas blogiin vinkkien kera.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...