keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kukkahattutäti

Olen viime aikoina puhunut suomalaisten tuotteiden ja käsityön suosimisesta. Ulkomaille matkustaessa on myös hyvä suosia paikallisia palveluita ja tuotteita. Usein turisteille myydään matkamuistoina halpamaissa massatuotettua tavaraa. Ekologisempaa ja eettisempää on suosia paikallista valmistusta, jolloin paikallinen käsityötaito säilyy seuraaville sukupolville. Käsityöosaamiseen kun liittyy paljon sormen päissä olevaa "hiljaista tietoa", jota ei voi kirjoista oppia kun se on kerran päästetty katoamaan.

Nyt tuli tuettua käsityöläisiä Riikassa, kun siippani toi minulle huovutettuja asusteita tuliaisiksi käsityöläistorilta. Aivan summassa hän ei niitä valinnut, vaan valinta suoritettiin minulle lähetettyjen kännykkäkuvien perusteella. Näitä kännykkäostoksia meidän perheessä käydään säännöllisesti...


Laukun pinta on kauniisti koristeltu siihen kiinni huovutetuilla langoilla ja kukilla, jotka minusta näyttävät unikoilta.


Myös hattu on kauniisti koristeltu. Huopa on tukevaa ja kunnolla laadukkaasti huovutettua.


Jos tämä lakki päässä ei saa metsässä aikaiseksi kunnon valokuvia niin on kyllä ihme :D


Laukussa on pitkä huovutettu ja käsin "putkeksi" ommeltu hihna. Hihna on huovutettu kiinni laukkuun todella kestävän oloisesti.


8 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...