lauantai 18. heinäkuuta 2015

Tallipiha

Viime aikoina on ollut esillä kampanja, jonka mukaan käyttämällä 10 euroa lisää kuukaudessa kotimaisiin tuotteisiin saataisiin Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa. 10 euroa ei kuulosta paljolta, eihän? Tiedetään myös, että koko Suomen jäljellä oleva vaateteollisuus pyörisi kannattavasti, jos jokainen suomalainen ostaisi yhden Suomessa valmistetun vaatteen vuodessa. Vaateteollisuutemme tämän hetkisestä ahdingosta voi päätellä, että suuri osa suomalaisista ei osta sitä ensimmäistäkään kotimaista vaatetta. Pirkanmaalaisten naisen luoma "Nansonainen" -facebookryhmä on luotu suomalaisen vaateteollisuuden tueksi. Minunkin kotimaisten ostovaatteiden perusta muodostuu pääasiassa Nanson mekoista. Ne ovat kauniita, käytännöllisiä ja erittäin kestäviä. Koska ne eivät mene rikki, niitä on sitten muutama kaappiini kertynytkin... Täytyy joskus esitellä ne täällä blogissakin.

Jotkut kotimaisista ostoksistani ovat ihania suomalaisten käsityöläisten tekemiä koriste-esineitä, asusteita ja koruja. Tallipiha Tampereella on idyllinen paikka kahvitteluun ja suomalaisen käsityön hankkimiseen. Pieniä idyllisiä putiikkeja on alueella useita.

Tällä kertaa mukaan lähti Valjashuoneen Puoti & Verstas- myymälästä Humbugin hieno hiuspanta. Humbugin tuotteet, kuten tämä nahkainen hiuspantakin, on valmistettu vanhoista tai ylijäämäverhoilumateriaaleista. Panta on sävyltään murrettu tummanvihreä. Panta maksoi 24 euroa.


12 kommenttia:

 1. Paikka vaikuttaa kyllä melko ihanalta. Kivan näköinen panta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallipiha on kiva paikka, jonne tulee palattua aina uudestaan :)

   Poista
 2. Näytää kyllöä upealle tuo paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tallipiha on ihana, pieni pala mennyttä keskellä kaupunkia :)

   Poista
 3. Tuollaisissa käsityöpuodeissa on kiva kierrellä. Jotain jopa tahtoo tarttua niistä mukaankin :)

  VastaaPoista
 4. Pitääpä mennä Tampereella käymään, edellisestä kerrasta ihan liian kauan. Kaikkea kivaa tarjolla.
  Kyllä pitäis vaateteollisuus saada nousuun Suomessa. Täällähän on hyvin paljon osaavia ihmisiä, suunnittelijoita ja toteuttajia, vielä. Jos kymppi auttaa mieluusti sen sijoitan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, meilä on hyviä ammattilaisia ja kauniita tuotteita tarjolla :)

   Poista
 5. Voi me käytiin tuolla viime joulukuussa, se oli kyllä tosi ihana paikka jan jotain tarttui mukaankin, taisi olla muuten juuri tuosta samasta kaupausta :)

  VastaaPoista
 6. Milloinkahan ehtisi Tampereelle sukuloimaan, voisikin noin ihanassa kohteessa piipahtaa! Maanantaina kävin Kuopion Pikku Pietarin torikujalla, jossa on kanssa ihania käsityön taitajia ja tuotteita. Aina niistä tulee jotain kotiin hankittua tai sitten viemisiksi. Kotimaisia tuotteita tulee suosittua, vaatteita harvoin ostan, mutta ne muutamat pyrin pitämään kotimaisina. Suomessa on niin paljon tietotaitoa, että sitä toivottavasti kannatetaan enemmänkin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...