perjantai 1. tammikuuta 2016

Palaprojekti - Talvinen paita, myssy ja hame


Uusi vuosi on hyvä aloittaa lupauksella, joskaan ei kovin ankaralla sellaisella :) Lupaan jatkaa palaprojektin parissa, eli toivon kangasvarastoni turhien kangaspalojen vähenevän tulevanakin vuonna.


Luonnonvalkoinen froteemainen neulospala taipui talviseksi hiukan 60-luvun malliseksi laatikkomaiseksi paidaksi hihansuihin kapenevilla hihoilla ja venepäänitellä.


Paidan hukkapaloista sai vielä ommeltua reilun ja lämpimän myssyn.


Sekä myssy että paita saivat verhokankaan palasta ommellut rusetit koristeekseen. Ruseteissa on rintaneulakiinnitys, joten ne voi poistaa pesun ajaksi tai siirtää toiseen vaatteeseen tarvittaessa.


Kellohameen ompelin paidan seuraksi vanhasta ruudullisesta villakankaanpalasta. Hameen vyötärön huolittelin ripsinauhalla ja sivusaumaan ompelin vetoketjun.


Hameen helmaan tuo ilmettä vihreän ja luonnovalkoisen sävyinen leveä koristenauha. Nauhan olen saanut "Tylliritari"- blogia pitävältä siskoltani. Meillä on oikein toimiva ompelutarvikkeiden vaihto- ja hankintayhteistyö ;)  Paidan ja myssyn neulospala on hankittu aikoinaan opintomatkalla tehtaanmyymälästä. Hamekangaspala on peräisin Eurokankaan kassitarjouksesta.


Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille!

14 kommenttia:

 1. Hurmaava asu! Tuollaisia irroitettavia koristeita onkin helppo käyttää monessa jutussa yksityiskohtana. Näppärää. Inspiroivaa ja onnekasta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Irroitettavat koristeet on todellakin näppäriä. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin inspiroivien käsitöiden parissa :)

   Poista
 2. Aivan ihana :) Oikein mahtavaa vuotta 2016 ...

  VastaaPoista
 3. Kaunis asu. Ja ihana talvinen maisema taustalla! :) Iloa, onnea ja paljon käsitöitä alkaneelle vuodelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Samoin myös sinulle! Talvisia kuvauspäiviä on ollut tänä vuona melko vähän :)

   Poista
 4. Ihana asu! Pusero ja siihen kuuluva hattu rusetteineen ovat niin romanttisia. Tuo valkoinen väri sopii niihin niin hyvin. Ja näihin yhdistettynä tuo kellomallinen hame, johon tuo romanttisuutta helman koristenauha. Tämä olisi juuri sellainen asu, jonka minäkin haluaisin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Tykkään valkoisesta talvella, vaikka se mielletään usein kesävaateväriksi :)

   Poista
 5. Wau miten upea asu!! Tyylikäs, kaunis ja sopivan hempeä:) Tämä tuli kyllä niin sopivasti..olen pyöritellyt 60-luvun mekkokaavoja ja houndstooth -kangasta käsissäni, mutta mieleistä kokonaisuutta ei ole vielä syntynyt. Eiköhän ne palat vielä loksahda kohdilleen:) Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Varmasti palaset loksahtavat kohdalleen sinun käsissäsi. 60-luvussa on sitä jotain :)

   Poista
 6. Hame ja reunanauha ovat erityisen ihanat! Ja luminen taustamausema, ah! Hyvää Uutta Vuotta :)

  VastaaPoista
 7. Tyylikäs kokonaisuus, hame on hieno!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...