lauantai 16. tammikuuta 2016

Tammikuun värihaaste - Sininen

Yritän parhaani mukaan osallistua joka kuukausi "Hommahuone"- blogin värihaasteeseen "Vuosi värien maailmassa". Tämä haaste tuli kuin tilauksesta, sillä olen tässä jo miettinytkin väriin liittyvien postausten tekemistä. Tämä haaste toimiikin hyvänä kirittäjänä tähän aihepiiriin :) Tammikuun haasteväri on sininen.

Sininen on minulle pukeutumisessa hankala sävy, sillä pukeutumisneuvonnan koulutuksessa minun todettiin olevan värittyypiltäni "lämmin syksy", joten minun parhaita puoliani korostaa lämpimät värisävyt. Ainoa lämmin sininen sävy taas on petroolin sininen, jota on aika vaikea esim. kangaskaupoista löytää. Jos petroolinsininen ei ole ihan tuttu sävy niin käy kurkkaamassa tätä tekoturkiksella päällystämääni nojatuolia.


Olen aikaisemmin kesäisin värjännyt paljon pellavakankaita, ja kaapistani löytyy muutama erisävyinen sininen pellavanpala. Pellavan tumma pohjasävy antaa värjätyille paloille hiukan murretun sinisen sävyn, joka sopii paremmin lämpimän sävyiseen ihooni. Otan näistä paloista työn alle kaksi, tumman ja vaalean sinisen palan, joista ompelen suurikokoiset huivit. Ne ovat näppäriä esim. mekon kanssa käytettäväksi ensi kesän juhlissa illan viiletessä.


Lankalaatikostani löytyi tasan kaksi rullaa sinistä, jotka sattumalta sopivat kankaisiin. Huomaa kyllä, ettei sininen kuulu suosikkeihini, kun lankojakaan ei sen värisiä varastoistani oikein löydy.


Värjätyissä pellavissa on se hauska ominaisuus, että ne sopivat kaikki yhteen, koska luonnonpellavan  pohjasävy murtaa värit yhteen sopiviksi. Kankaiden värjääminen käsin on niin työlästä, että säästän kaikki pienetkin tilkut myöhempää käyttöä varten. Kaikkein pienimmistä tilkuista leikkaan lehtiä, jotka huolittelen ympäriinsä siksakilla. Ruoteet teen suoraompeleella, lehdet kiinnitetään ompelemalla keskiruode samalla.


Lehdykät olen kiinnittänyt vapaasti ripottelemalla huivin molempiin päihin. Sävyvertailun vuoksi kuvassa on myös petroolinsininen tuoli, jonka monet näkevät myös vihertävänä sävynä.


Nyt minulla on siis vaaleansininen ja tummansininen hartiahuivi. Molemmat sopivat sävyltään myös farkkujen kanssa käytettäväksi. Tällä samalla tyylillä olen tehnyt aikaisemmin pieniä kaulahuiveja, joita on eri sävyissä esiteltynä tässä linkissä.


Tämä haastetyö sopii samalla myös minun omaan haasteeseeni, palaprojektiin, jonka tiimoilla vähennän kaappiini kertyneitä kangaspaloja. Taas tuli käyttöön pari pitkään kaapin perällä tyhjän panttina pyörinyttä pellavanpalaa. Muutama pieni tilkkukin pääsi huiveja koristamaan :)

23 kommenttia:

 1. Tuollainen huivi on kiva kesälläkin vetäistä hartioille. Lämpimän sävyinen oli tuo lankalaatikkosi:) Noissa pikku lehdissä on kova työ, mutta vaiva on kyllä kannattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Onhan ne minun lankani, kuten kankaanikin aika lämpimiä. Lehtien pyörittely koneessa on melko työlästä, mutta on se ihan antoisaakin :)

   Poista
 2. Sait hyvin istumaan värikkäät lehdet sinisiim huiveihin :) itse olen myös lämpimien sävyjen ystävä, mutta sähkön sininenkin kuuluu tummansinisen ohella suosikkeihin. Hommahuoneen värihaastetta oon katsellut sillä silmällä, mutta vielä en ole sinistä kangasta ostanut siihen liittyen. Petroolia olisi, jos se vaate ehtii tän kuun puolella valmiiksi mitä siitä olen suunnitellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia H! Petrooli on niin kaunis sävy, osallistu ihmeessä, jään mielenkiinnolla odottelemaan lopputulosta :)

   Poista
 3. Sinä olet kyllä niin visuaalinen ja taidokas tekijä! Äitini olisi varmasti täysin ihastuksissaan näistä värjäämistä pellavakankaista. Lehdykät antavat mukavan terän huiveille. Kyllä vaan ovat niin kauniit!
  T:Hommahuoneen S-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanne Maija! Tämä oli mielenkiintoinen haaste, kuten monet tulevien kuukausienkin värihaasteet :)

   Poista
 4. Kauniit huivit! Lehdykät on kivat piristeet.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Ilman lehdyköitä huivi olisikin melko tavallinen :)

   Poista
 5. Upea huivi! Kankaan värjäystä täytyy kyllä kokeilla joskus. Ostin hiljattain ruusukirjontakirjan, ja olen tutkiskellut kangasruusuohjeita. Yhdessä ohjeessa ommeltiin/kirjottiin samantapaan ruusun terälehtiin, kuin nuo kauniin väriset lehdykät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Kirjonta kiinnostaisi minuakin, harrastin sitä nuorena, mutta on sittemmin jäänyt :)

   Poista
 6. Täälläkin toinen lämmin syksy :). Sininen on mullekin tosi vieras, tummansininen esim. punaiseen tai kultaan yhdistettynä ja petrooli, siinä ne minunkin siniset ;). Vaaleensininen on ihan kauhistus mulle itselle, nuorena käytin sähkönsinistäkin jopa, mutta ei kyllä enää ainakaan vasten kasvoja ;). Itsevärjätty pellava on aivan ihanaa, siitä onkin syytä säästää jokainen tilkku. Huivit ovat upeet!

  VastaaPoista
 7. Täälläkin toinen lämmin syksy :). Sininen on mullekin tosi vieras, tummansininen esim. punaiseen tai kultaan yhdistettynä ja petrooli, siinä ne minunkin siniset ;). Vaaleensininen on ihan kauhistus mulle itselle, nuorena käytin sähkönsinistäkin jopa, mutta ei kyllä enää ainakaan vasten kasvoja ;). Itsevärjätty pellava on aivan ihanaa, siitä onkin syytä säästää jokainen tilkku. Huivit ovat upeet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minäkin käytin nuorena jopa sähkönsinistä...No, nuori kuulas iho antaa paljon anteeksi, enään ei kyllä kävisi :D

   Poista
 8. Onpa kaunis huivi. Ihanasti olet hyödyntänyt lämpimiä ja kylmiä sävyjä huivissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Yllättävän hyvin natsaa yhteen, joskin valokuvatkin hiukan valehtelevat sävyissä :)

   Poista
 9. Lehdykät tekevät näihin huiveihin mukavasti ilmettä, vaikka käsinvärjätty pellava on kaunista ihan yksinäänkin. Hyvät sinisen sävyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Käsinvärjätyssä pellavaasa on se omanlaisensa ilme :)

   Poista
 10. Ihana idea ja lehdykät sopivat hienosti!

  VastaaPoista
 11. Minustakin nuo lehdet tuovat mukavaa persoonallisuutta muuten vain (joskin kauniin väriseen) yksinkertaiseen kangaspalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Muuten olisi huivi turhan yksinkertainen minun makuuni :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...