tiistai 9. helmikuuta 2016

Helmikuun haaste - Ystävälle

Ystävyyttä kuvaa mielestäni parhaiten sanonta. "Surun kantaa yksinkin, mutta iloon tarvitaan kaksi".  Jaettu ilo on todellakin paras ilo, eikä toisen onni koskaan ole itseltä pois. Mukavat harrastukset, kaikenlaiset tapahtumat, juhlat ja näyttelyt ovat parhaita ystävien kanssa nautittuna :) Lisäksi ystävien kanssa on mukava käydä pitkiä keskusteluja kaikesta maan ja taivaan väliltä.Näillä sanoilla ja tällä postauksella osallistun Vaapula- blogin "Ystävälle"- haasteeseen. Päätin tehdä erilaisa ystävänpäiväkortteja. Helppoon ja hauskaan sydänkorttiin ei ihmeellisiä välineitä tarvita: vanha kirja, puuvärit, pahvia, liimaa, musta tussi ja piparkakkumuotti riittävät. Kaikki nämä tarvikkeet löytyivät valmiina kotoa. Taitettavaan korttiin olen liimannut erisävyisillä puuväreillä vapaasti väritettyjä sydänkuvioita. Ne on piirretty vanhan kirjan lehdille mustalla tussilla piparkakkumuottia apuna käyttäen. Tussireunat antavat kuvioille sarjakuvamaista ryhtiä. Näissä korteissa mökiltä löytyneet vanhat kellastuneet pokkarit pääsevät uusiokäyttöön.


Sitten vähän haastavamman kortin pariin. Tähän korttiin tarvitaankin sitten melkoinen määrä välineitä ja aikaa. Teen sydäntä muistuttavan lehtikuvion käyttäen myrkyttömän grafiikan tekniikkaa. Ensin kaiverretaan luonnoksesta laatta, levitetään laatalle syväpainoväriä ja painetaan se prässillä syväpainopaperille.


Jos ei grafiikkaa harrasta, kuvan voi toki piirtää vaikka tusseilla. Kopiokone on näppärä apuri, jos ei halua piirtää kaikkia kortteja erikseen.


Leikkasin väripahviin sopivat aukot. Laitoin grafiikantyön kevyesti kiinni teipillä, näin saaja voi  halutessaan irroittaa sen laittaa kehyksiin. Reunustin aukon yksinkertaisesti vapaalla kädellä piirretyllä puuväriraidalla. Muuta tämä kortti ei kaipaa, grafiikantyö kun on jo aika runsas ja koristeellinen.


Siinä ne nyt ovat, helpot ja haastavat ystävänpäiväkortit :) Lehtikortti käy tosin kortiksi myös muihin tilanteisiin.


Tässä postauksessa käyttämäni laadukkaat ekolologiset puuvärit tulivat meille joululahjaksi kummityttömme perheeltä. Mukana oli myös värityskirja. Nyt minäkin pääsen rennosti värittelemään ilman luomisen tuskaa ;) Japaniaiheinen värityskirja on meidän perheen mieleen, visuaalisesti mielenkiintoinen ja inspiroiva. Kenties sieltä löytää aiheita vaikka tuleviin kortteihin ja grafiikantöihin:)19 kommenttia:

 1. Kauniita ovat. Itse olen huono tekemään paperi askarteluja...Mutta olen hyvä ihailemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Nelli L! Minäkin olen laiska askartelija, mutta jos nyt pari kertaa vuodessa yrittäis....

   Poista
 2. Ihania kortteja! Ihailen. <3
  Sain vinkin, ihana kirja: Kerron sinulle ystävyydestä, Sinikka Svärd

  VastaaPoista
 3. Kauniita kortteja, itse ostin tänä vuonna kaupasta muutaman ystävänpäiväkortin. Tuo grafiikka on kyllä hieno taidemuoto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Varsinkin myrkyttömänä muotona grafiikanharrastus on oikein mukavaa :)

   Poista
 4. Grafiikkakortti on upea! Kaunis ja herkkä lehtikuvio. Syänkorteista pidän myös, näitä olisikin helppo tehdä lastenkin kanssa. Tänä vuonna minä jouduin turvautumaan suurimmalta osin kaupan kortteihin ystävänpäivänä, kun ei irronnut askartelu :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! Ei se askartelu tosiaan aina innosta. Lasten kanssa on toki mukavaa välillä askarrella :)

   Poista
 5. Tuo lehtikortti on minun suosikkini. Ja hyvä on toinenkin. Mainiosti tulee käyttöön vanhat kirjatkin tuollatavoin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Vanhoissa kirjoissa kyllä riittää sivuja moneen käyttöön :)

   Poista
 6. Tuo lehtikortti on minun suosikkini. Ja hyvä on toinenkin. Mainiosti tulee käyttöön vanhat kirjatkin tuollatavoin:)

  VastaaPoista
 7. Upeita nuo grafiikat! Siinä on sellainen taito, jonka tahtoisin osata. Kiva idea myös sydänkorteissa. :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita kortteja! Näyttää ja kuulostaa tosi mielenkiintoiselle tuo grafiikka tekniikka. Tähän(kin) voisi joskus perehtyä tarkemmin ja laittaa kokeiluun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Suosittelen grafiikkaa, jos aika antaa myöten :)

   Poista
 9. Kauniita kortteja olet tehnyt! Tuo grafiikka tekniikka kuulostaa opettelemisen arvoiselta, täytyypä laittaa muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelmallinen! Suosittelen grafiikkaa, siinä on ihan oma jälkensä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...