sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Toukokokuun kierrätyshaaste

Villa Nanna- blogi haastoi tuunaamaan ja kierrättämään toukokuun aikana. Minun vastaukseni huomenna päättyvään haasteeseen on tämän H&M:n juhlavan maximekon muuttaminen käytännöllisemäksi vaatteeksi.

Miksi sitten haluan näin kauniin mekon tuhota? Tämä mekko päätyi kaappiini Tampereen Hämeenkadulla vuosia sitten riehuneen surullisenkuuluisan tulipalon seurauksena. Palon lähinaapurissa sijaiseva H&M joutui myymään koko liikkeensä tyhjäksi pilkkahintaan savuvahingon vuoksi. Ostin silloin tämän lähes 80 euron mekon vain kympillä, lähinnä kauniin kangaskuosin houkuttelemana. Savun hajun sai pois pesemällä, mutta mekko osoittautui perin epäkäytännölliseksi. Se on liian hieno arkikäyttöön, eikä sopivia kesäjuhlia ole oikein ollut. Pikkujouluihin tämä on liian kevyt, kesäinen ja viluisa vaate. Lisäksi kevyt helma nousee korviin pienestäkin tuulen vireestä, eikä mekossa ole edes vuoria! Empire- malli, jossa vyötärö asettuu rintojen alle, on mahdollisimman epäpukeva. Se tuo minulle aina äitiysmekon mieleen. 


Kaikkein kallein ja epäekologisin vaate roikkuu käyttämättömänä kaapissa, joten kaunis kangas piti saada monipuoliseen käyttöön. Onneksi mekon helmassa on hyvän kokoinen ja saumaton pala tuunaukseen.


Päädyin muuntamaan mekon hulmuavaksi kimonomaiseksi takiksi, joka sopii vaikka farkkujen seuraksi. Yksinkertaisessa vaatteessa kaunis kuosi pääsee oikeuksiinsa. Helma on epäsymmetrinen ja hihat ovat väljät ja vajaamittaiset.
Käytin hyväkseni mekon laajan helman huivipäärmeet kimonon helmassa ja hihansuissa. Päärmäsin itse vain kimonon etusaumat ja niskan. Kimonon helman kulmiin tein liukuvärjätystä virkkuulangasta tupsut koristeiksi. Kangasta jäi vielä muutama tilkku, eiköhän niistäkin jotain vielä keksitä ;) Vaatteesta tulee mieleen 20- ja 30- luvun taiteellinen tyyli. Ja tämä vaate sopii nyt niihin pikkujouluihinkin.


Olen ennenkin joutunut kauniin kankaan uhriksi, ja sen seurauksena sitten tuunaamaan. Yksi tällainen tuunaus löytyy tästä linkistä.

14 kommenttia:

 1. Vau, siitä tuli aivan mielettömän upea. Todella kaunis ja upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli L! Materiaali on vain niin hieno, ei voinut luovuttaa kirpputorille :)

   Poista
 2. Upea muodonmuutos ja ihanat tupsut :)

  VastaaPoista
 3. Mekosta muovautui todellakin tyylikäs takki! Loistava idea ja toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Monikäyttöisempi takin muodossa kuin mekkona :)

   Poista
 4. Kiva, että näin kaunis kuosi sai uuden elämän toisessa muodossa! Tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa P! Kuosi oli tosiaan liian kaunis kierrätykseen lahjoitettavaksi :)

   Poista
 5. Kaunis takki! Kuosissa on niin monia kivoja sävyjä.

  VastaaPoista
 6. Hauskana yksityiskohtana vielä nuo tupsut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Pitkästä aikaa oli kiva tekaista muutama tupsu :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...