keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Silkkipainettuja kortteja


Silkkipainomenetelmällä voi painaa kankaan lisäksi myös paperille ja kartongille. Käytin näiden korttien lehtikuvion painamiseen valotuskaaviotamenetelmää, johon kerroin ohjeet tässä linkissä. Paperille suositellaan käytettäväksi eri tiheydellä varustettuja seuloja, mutta minä käytän aivan samoja seuloja kuin käytän kankaanpainantaankin, ja hyvin toimii. Tällä samalla seulalla olen aikaisemmin painanut mm. juutille monikäyttöisiä lehtikoristeita.

Korttien painamisessa käytin tavallisia akryylivärejä ja painopohjana vanhan kellastuneen pokkarin sivuja. Käytettävän painovärin pitää olla vesiliukoista, että sen saa hyvin pestyä pois seulasta, muuten seula menee tukkoon. Kun käyttää seulalla runsaasti väriä, niin seula pysyy kosteana, eikä pääse kuivumaan ja tukkeutumaan. Ylimääräisen värin voi sitten ennen seulan suihkuttamista puhtaaksi kaapia takaisin purkkiin seuraavaa käyttöä varten.

Yläkuvan mustalla akryylivärillä painetut huurteiset lehdet käyvät vaikka joulukorteiksi. Olen lisännyt kortteihin ilmettä sinisellä akvarellivärillä.


Vihreällä akryylivärillä painetut kortit ovat hempeän keväisiä. Akvarelliväreillä olen lisännyt hiukan punaisen ja oranssin sävyjä kortteihin. Lehtikortin ilmeeseen vaikuttaa myös kartonkisen korttipohjan väri, johon painettu lehtikuvio on liimattu.


Syksyiset versiot korteista syntyvät keltaisella ja oranssilla kartonkipohjalla.


Tässä vielä yksi muutama vuosi sitten onnittelukortiksi pääsyt vihreänsävyinen kortti. Yleensä merkkaan kortteihin vuosiluvun ja "puumerkin". Kevään ja kesän juhlat taas odottavat, joten korteilla on käyttöä :)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...