perjantai 9. kesäkuuta 2017

Pakettikortteja ja paketointia kierrätysmateriaaleilla

Kesä on juhlien aikaa. Silloin mieluiten vietetään valmistujaisia, häitä ja synttäreitä, tupaantuliaisista, terassin avajaisista tai puutarhajuhlista puhumattakaan. Yllätysjuhlia varten minulla on niin lahjoja, kierrätysmateriaaleja paketoimiseen kuin korttejakin valmiina.


Lehdenmuotoisia pakettikortteja olen painanut silkkipainomenetelmällä kierrätyspahveille. Erivärisiä pahveja olen säästänyt erilaisista pakkauslaatikoista. Värillisiä ja mustia pahvinpaloja voi säästää tulevaa tarvetta varten esim. elektroniikkapakkauksista. Myös "pahvinharmaa" näyttää ihan kivalta pakettikorteissa. Yksittäisiä kortteja voi tehdä hyvin myös tussilla piirtämällä tai akryylivärillä siveltimen kanssa. 


Minulla näitä pakettikortteja on paljon, sillä käytin näitä aikoinaan riippulappuina omissa käsitöissäni. Nykyään en enää myy tuotteitani, mutta annan niitä kuitenkin lahjaksi. Silloinkin merkitsen tuotetiedot ja hoito-ohjeet korttiin lahjansaajaa varten. Ja kyllä kortti tietenkin viimeistelee tuotteen, kuten tuon yllä olevan pellavaisen lehtihuivin.


Pienemmissä pakettikorteissa näkyy vain häivähdys lehdestä.


Yllä oleva lahja on paketoitu japanilaisen sanomalehden sivuuun. Hauskoja ulkomaalaisia lehtiä kannattaa napata mukaansa lentokentiltä ja ravintoloista. Tämä lehdensivu tuli meille fyllinä netistä tilatun paketin mukana.


Kyllä suomalaisetkin lehdet paketointiin kelpaavat. Esim. sarjakuvasivut toimivat hyvin lahjapaperina. Aikaisemmin olen käyttänyt paketointiin mm. vanhaa tapettia ja laulukirjan sivuja. Tyyliin sopivia onnittelukortteja olen myös tehnyt silkkipainomenetelmällä. Ohjeet silkkipainoon löytyvät tästä linkistä. 

6 kommenttia:

 1. Onpa upeita ja tyylikkäitä pakettikortteja. Ne kyllä kruunaavat paketin tai itsetehdyn tuotten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minusta on kiva tehdä lahja huolella loppuun asti :)

   Poista
 2. Tosi upeita pakettikortteja! Kätevää tehdä kortteja valmiiksi useampi, ja erilaisia niin voi valita sitten tilanteeseen sopiva kortti:) Japanilainen sanomahti on kyllä erityisen ihana:) Lahjanaruissa suosin juuttinarua, tai oikeastaan tungen sitä kaikkeen mahdolliseen:) Sitä pitää olla aina rulla jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Minullakin on tapana jemmata suosikkipaketointitarvikkeita myöhempää käyttöä varten :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...