perjantai 13. lokakuuta 2017

Pellavahameiden koristelua

Pellava on kaunis ja mukava vaatemateriaali. Olen tehnyt ja käyttänyt paljon varsinkin pellavahameita. Itse käsinvärjäämistäni pellavista ommmeltuihin hameisiin olen kuitenkin halunnut laittaa aina jotain pientä ilmettä tuovaa yksityiskohtaa. Varsinkin risahelmaiseksi jättämäni hameet tuntuvat muuten liian yksinkertaisilta, ehkä jopa vähän keskeneräisiltä. Olen koonnut tähän muutamia tapoja koristella pellavahameita, ideat sopivat toki muidenkin hameiden koristeluun ja tuunaamiseen.


Värjäsin luonnonvalkoisen pitsiliinan vihreäksi ja ompelin sen hameeseen taskuksi. Vyötärön säätönauhan päihin laitoin puuhelmet. Pitsiliina ja helminauha, josta helmet irroitin, on ostettu kirpputorilta. Reilusta helminauhasta sain paljon erilaisia helmiä koristeluun käytettäväksi.


Leikkasin pellavatilkusta taskuksi sopivan palan ja purin palaan hapsureunat. Aplikoin sisustuskankaasta leikatun lehtikuvion taskuun. Minusta ei haittaa, vaikka taskukappale on eri sävyä kuin hame.
Tein toiseen kirkkaamman sävyiseen hameeseen taskun samalla tavalla.


Tähän taskuun muotoilin canvaskankaanpaloista vihreän oksan. Varsi syntyi tiheällä siksakilla ja lehdet kiinnitin ompelemalla siksakilla lehtiruoteet. Lehdet rispaantuvat reunoistaan pesussa.Tämä viimeinen paksumpi talvihame on kirjavapintaista ostopellavaa. Hame on vuoritettu ja siinä on vetoketju sivusaumassa. Edessä olevan halkion koristelin sopivan sävyisillä pitsitilkuilla. Pieni yksityiskohta antaa paljon näyttävyyttä arkiseen hameeseen.


Mikäli pellavien värjäys käsin kiinnostaa, niin ohjeet löytyvät tästä linkistä.

8 kommenttia:

 1. Hienoja ja uniikkeja yksityiskohtia! Varsinkin tup pitsin käyttö on sellainen, joka pitää laittaa muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krsta! Pienet pitsinpalat on minulla tosiaan visusti tallessa, niistä kun on moneksi :)

   Poista
 2. Nämä oli kivoja:) Olen itsekin miettinyt joskus, että pieniä pitsiliinoja voisin joskus kokeilla johonkin hameeseen laittaa, mutta vielä en ole tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Pitsiliinat on helppo tapa tuunata, saa nopeasti näyttävää jälkeä :)

   Poista
 3. Tykkään erityisesti noista pitsikoristeista. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mielettömän upean näköinen tuo pitsikoristeinen halkio<3 Pitsi ja pellava sopii niin täydellisesti yhteen. Hienoja ykstyiskohtia kyllä kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villa Pipo! Pellava ja pitsi on tosiaan hyvä yhdistelmä, johon tulee aina uudestaan palattua :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...