torstai 26. lokakuuta 2017

Tulitikkutehtaan valokuvaajatyttö

Vanha tulitikkutehdas vuodelta 1925 Särkänniemen kaupunginosassa oli valokuvauskurssimme mielenkiintoinen retkikohde monet kerrat, kunnes rakennustyömaa tuli liian lähelle sen nurkkia. Rakennuksen säästämisestä ja purkamisesta on väänetty kättä kauan. Vimeksi on puhuttu rakennuksen remontoimisesta päiväkodiksi, joka jäisi keskelle uutta asuinaluetta. Näistä  kuvista kukin voi itse päätellä rakennuksen kunnon.
 

Viime vuosina tulitikkutehdas on ollut uutisissa toistuvien tulipalojen ja tapaturmien vuoksi. Rakennukseen oli asettunut asunnottomat ja päihteiden käyttäjät taloksi. Yksin en olisi lähtenyt paikkaa kuvaamaan, pelkästään jo lattioiden huono kunto oli riski.Tulitikkutehdas on täynnä hienoja katutaideteoksia ja graffiteja. Osa niistä on ilmeisesti tarkoitus säästää mikäli rakennus remontoidaan.
Vielä kun kuviin voisi liittää tänne äänen ja hajun. Tippuvan veden ja spraypullojen suhinan, ummehtuneen kosteuden ja viemärin hajun.
2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa sellaiselta jännältä ja samalla pelottavalta paikalta. Jos tuo aiotaan remontoida, niin siinä kyllä onkin sitten työsarkaa ja rahaa menee. Mutta onhan vanhoissa rakennuksissa tunnelmaa ihan eri tavoin kuin uusissa. Tuokin mielenkiintoisen näköinen tiilirakennus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on kyllä mielenkiintoinen, mutta remontin määärästä ja rahanmenosta olet kyllä aivan oikeassa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...