keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Metrikapan ompelua


Kangaskaupoissa on tarjolla useita erilaisia ns. metrikappoja, jotka helpottavat ompelu-urakkaa tarjoamalla lähes valmiiksi ommeltuja ratkaisuja. Myös oikean mittaisen kapan saa näin helposti ikkunaan kuin ikkunaan. Varsinkin näin ennen joulua on kappojen sesonkiaika, kun moni haluaa juhlapyhiksi teemaan sopivan kuvioidun tai vaikka vain punaisen kapan.

Monissa metrikapoissa on verhotankoa varten valmiina pujotuskuja. Verhotangon omistajan on siis ensin purettava kapan päistä hiukan pujotuskujan päitä vapaaksi. Tämän jälkeen kappaan kujan alla neulataan nätisti taitos ja ommellaan se valmiiksi. Vasta tämän jälkeen taitetaan ja ommellaan pujotuskujan päät.     


Vielä huolellinen silitys ja kappa on valmis ikkunaan ripustettavaksi.Verhokiskojen ja verhonipistimien eli klipsien kanssa kujan päitä ei tarvitse ommella erikseen, kun verho ripustetaan klipsejä käyttäen yläreunastaan. Tällöin kuja on vain koristeraita kapassa. Nykyään on tarjolla myös näppäriä pitsikappoja, joissa on tankoa varten pitsikuvioon upotetut reiät, joista tanko pujotetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...