torstai 31. lokakuuta 2019

Tuunattu farkuhame ja sukat

Tuunasin vanhoista farkuista ja vanhasta farkkuhameesta itselleni uuden hameen. Farkut on perussiniset valmiina ostetut housut ja hame kuviollisesta farkkukankaasta itse tekemäni vanha kynähame. Farkut hajosivat sisäsaumasta ja hame on vain "kaapissa käyttökelvottomaksi kutistunut".


Tuunaus on helppo. Ensin leikkasin lahkeet poikki polvimittaan, sitten avasin lahkeiden saumat lantiolle asti ja leikkasin hameesta sopivat kolmionmuotoiset kiilat. Helmaan ompelin vierekkäin pari suoraommelta, joihin asti reuna saa nätisti ajan myötä rispaantua hapsureunaksi. Ylimääräiset palat jemmaan vielä myöhempää käyttöä varten.


Trikoopaita on kaapissa lojuneesta palasta ommeltu hyväksi todetulla vanhalla omatekoisella kaavalla. Näyttävä kirsikankukkakuosi näyttää hyvältä ihan perusmallisenakin paitana.


Polvimittaiset villasukat olen tehnyt yhteistyössä äitini kanssa. Hän neuloi sukat, jotka sitten itse tuunasin pitseillä, itse ompelemillani pitsikukilla, pienillä virkatuilla ympyröillä ja puunapeilla. Kauniit pitsit ja puiset perhosnapit on Kangaspuoti Tylliritarista hankittu.


Asuun sopivat ihastuttavat Laura Vitan tupsukengät.


Kirsikankukkapaitaan yhdistin vanhan emalikaulakorun samalla värimaailmalla.

2 kommenttia:

  1. Kiva kokonaisuus! Ihanan pitkät villasukat 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Tykkään näistä meidän yhteistyösukista kovasti, ei varmaan jää viimeisiksi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...