sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Hauska tuunattu juhlakattaus

Ostimme uudet keittiön pöydän ja tuolit, koska edelliset alkoivat vetelemään viimeisiään. Noin 25 vuotta vanha pyökinsävyinen kalusto oli ensin tarkoitus itse kunnostaa hiomalla, lakkaamalla ja tuolin päällyset vaihtamalla, mutta sitten tuli mutkia matkaan. Kalusto oli muuten täyspuuta, mutta pöydän levy osoittautui kalustelevyksi. Olisi siis pitänyt opetella käyttämään esim. kalkkimaaleja, eikä minua nyt millään huvittanut. Vanha pöytä lähti kiertoon kankaiden leikkuupöydäksi ja keittiöön hankittiin uusi harmaa kalusto. 


Olen pitkään peittänyt kuluneen pöytälevyn pöytäläliinoilla niin arkena kuin juhlana, mutta nyt uusi kaunis harmaa puupinta sai jäädä joulunakin näkyviin. Sen sijaan koristelin vanhat harmaat huopatabletit juhlakuntoon. Tein revontuliksi kutsumani kuvion tabletteihin neulahuovuksena televisiota katsellessani. Villahahtuvaa neljään tabettiin meni todella vähän, sillä villassa on niin voimakkaat ja kauniit värit. Tämä lienee yksi ekologisimmista tavoista uudistaa kodin tekstiilejä ja vaatteita. Tarvikkeiksi riittää huovutusneula ja jokin alusta. Minulla on alustana ihan virallinen huovutusharja, mutta vaahtomuovin palakin toimii ihan hyvin.Pinterestistä bongatun idean mukaisesti käänsin jalkalasit nurinpäin ja käytin niitä kynttilänjalkoina. Monet laittavat lasien sisään vielä pieniä asetelmia pumpulista ja joulukoristeista. Minä asettelin pöydälle vain muutamia siivouksen yhteydessä kaapista löytyneitä koristekiviä.


Joulun kukka-asetelman tein valkoisesta amarylliksestä, sinisestä ruukusta, valkoisesta koristeheinästä, huopatontuista ja kuivatusta appelsiinin siivusta. Tarvikkeet ovat edellisvuosilta säästettyjä. Pihasta napatut mustikanvarvut ja vihreä pakettinaruruusuke viimeistelevät asetelman. Samalla kattauksella vedetään vielä uusivuosikin läpi.


Joulupäiväksi saatiin sittenkin valkoinen maa. Pihavalaistus näyttikin paljon paremmalta lumikuorrutuksen kera.Tapaninpäivän ajelu suuntautui mökille lumisia maisemia kuvaamaan.
.


Tampereen keskustorilla on jo parin joulun tienoilla ollut ihastuttava jääveistosnäyttely. Kaksi ylintä kuvaa ovat tältä vuodelta ja kaksi alinta viime vuoden näyttelystä.

6 kommenttia:

 1. Ihanan harmooninen koristelu ja todella juhlava, käy niin moneeen talven juhlaan. Kaunista on. Pitäisi minunkin osata irtautua joulunpunaisesta, mutta kun, aina on ollut punaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kantsun muori! Punaista minullakin on aina välillä, onhan sekin niin kaunis :)

   Poista
 2. Voi miten monenlaista kauneutta! Nuo sun tekemät tabletit uudelle pöydälle sopii siihen tosi hyvin! En ole itse koskaan neulahuovutusta kokeillut, mutta tykkäisin puuhasta varamaankin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Olet käsistäsi niin taitava, että neulahuovutus sujuisi varmasti helposti :)

   Poista
  2. Mun unohtui eilen vielä sanoa noista astioistasi, että ne on ihanat. Olen aina ihaillut tuota sarjaa, varsinkin sinisenä! Ja tänään huomasin tuosta seuraavasta postauksestasi, että laulupuusi ja sen linnut sopii niin yhteen näiden kanssa:)

   Poista
  3. Kiitos, niin muuten sopivatkin, en ole ajatellutkaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...