perjantai 21. helmikuuta 2020

Laukku kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista


Olen ollut kovin laiska tekemään itselleni laukkuja. Nyt kuitenkin tartuin asiaan, sillä tarvitsin itselleni hiukan reilumman kokoisen laukun ja kaapissa odotti kirpputorilta ostamani vaalea kassi tuunausta. Pinttyneestä ja rikkinäisestä kassista käytin hyväkseni vain hauskan kenkäkoristeen. Kenkäkassin olin ostanut UFF:ltä neljällä eurolla. Ihme, että pinttynyt ja rikkinäinen kassi oli edes päätynyt sinne myyntiin, vetoketju ei toiminut ja vuori oli kamalan näköinen.


Muut materiaalit löytyi omasta kaapista, joskus lastenhuoneen seinää koristanut mummuni tekemä kanavatyö ja kirjava sisustuskankaan pala. Laukun sanka on säästetty vanhasta roskiin menneestä laukusta. Vetoketjut, vuorikankaan palat ja koristenauha myös löytyivät omista laatikoista.
 

Kaavaa laukkuun ei ollut, vaan sävelsin omasta päästäni samalla kun leikkasin kankaita.


Metallirenkaat on säästetty vanhoista avaimenperistä. Kanavatyöntilkusta ja heijastinnauhasta syntyi nappikoristeinen  heijastin laukkuun.


Lukkokoriste on säästetty vanhasta laukusta. Lisäsin myös siihen heijastinnauhaa.


Hiukan erisävyisistä vuorikangastilkuista rakennetussa vuorissa on omaan käyttöön suunnitellut taskut, lipputasku, avaintasku ja kännykkätasku. Toisella puolella vuoria on iso vetoketjullinen tasku ja laukun ulkopuolella vielä yksi vetoketjullinen tasku. Kaikki vetoketjutkin on erilaisia, mitä nyt sattui ompelulaatikosta löytymään.

8 kommenttia:

 1. Tuosta tuli hieno! Eikä taatusti tule samanlaista vastaan:) Mulla olisi kanssa tarve vähän suuremmalle laukulle, mutta ei oikein ole mitään ajatusta, että jos itse teksin, niin miten ja millaisen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö! Ei minullakaan ollut aloittaessani oikein mitään ajatusta, siinä sitten tehdessäni sävelsin.

   Poista
 2. Aivan mainio idea kierrättää tuo kanavatyö laukkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Noita kanavatöitä näkee usein myös kierrätyskeskuksissa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...